Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Brownies με cream cheese Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από Christia   
Τρίτη, 26/02/08
Υλικά:
  • σοκολάτα κουβερτούρα – 225 γρ.
  • 1 βούτυρο ανάλατο – 250 γρ.
  • 4 αυγά.
  • 2 βανιλιες
  • 1 ½ φλ/νι ζάχαρη½ φλ/κι μπράντι ή λικέρ
  • 1 φλ/νι αλεύρι φαρίνα “00” – 150 γρ.
  • 1 φλ/νι καρυδόψιχα – 150-200 γρ.

Επικάλυψη

  • 1 τυρί κρέμα (το οποίο αφήνουμε λίγη ώρα έξω από το ψυγείο) 
  • 1 κ.σ. μπράντι ή λικέρ και 1-2 κουταλιές γάλα.
Εκτέλεση:
  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε μετά τον βούτηρο σε κομμάτια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει. Στην συνέχεια ρίχνουμε το κονιάκ.
  • Για την βάση χτυπούμε σε δυνατό μίξερ τα αυγά μαζί με την ζάχαρη. Στο μίξερ βάζουμε το χτυπητήρι που κάμνει για μαρέγκα όχι την λεπίδα ή αν δεν έχετε χρησιμοποιήστε το μίξερ χεριού. Ανακατεύουμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να φουσκώσει το μείγμα. Σταματούμε το μίξερ και ανακατεύουμε σιγά σιγά την σοκολάτα για να μην φύγει το φούσκωμα των αυγών. Μετά σιγά σιγά προσθέτουμε το αλέρι (καλύτερα να το περάσετε από σίτα πρώτα για να έρθει αφράτο) ανακατεύουμε πάντα από κάτω προς τα πάνω για να μην φύγει το φούσκωμα και μετά τα καρύδια τα οποία προηγουμένως έχουμε αλευρώσει ελαφριά.
  • Στρώνουμε σε ένα pyrex χαρτί ή το αλευρώνουμε και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. (με το χαρτί είναι καλύτερα).
  • Για την επικάλυψη σε ένα μπωλ βάζουμε το τυρί, το γαλα  και το κονιάκ εαν δεν θελουμε δεν το προσθέτουμε καιανακατεουμε με το μίξερ χεριού. Θέλουμε το μείγμα να είναι παχύρευστο. Εάν είναι πολύ πηχτό βάζουμε 1-2 κουταλιές γάλα όχι όμως παραπάνω γιατί θα νερώσει μετά. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό από πάνω από την βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
  • Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα πιρούνι και να ανακατέψετε λίγο το τυρί για να πάει από κάτω και στο ψήσιμο μπαίνει μέσα στην σοκολάτα και σε όσους αρέσει το τυρί είπαν ότι ήταν πολύ ωραίο
    Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο μπορεί να μας φανεί λίγο υγρό αλλά δεν πειράζει θα σφίξει μετά.

Σερβίρουμε εάν θέλουμε ζεστό με παγωτό.

Εμένα μου άρεσε χωρίς το τυρι. Μπορείς να ακολουθήσεις την διαδικασία χωρίς στο τέλος το τυρί


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 14466
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 03/01/21 )