Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινές μπριζόλες με λουκάνικο και χαλούμι
Χοιρινές μπριζόλες με λουκάνικο και χαλούμι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Christia   
Τρίτη, 26/02/08
Υλικά:
  • 1- 2 χοιρινές μπριζόλες ( 400γρ η μια) (πιάνουμε χωρίς κόκκαλο αν θέλουμε για να είναι πιο μαλακό και το κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια για να κάνουμε πιο μικρές μπριζόλες)
  • 1-2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το πράσινο μέρος
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • 1 λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε φέττες
  • 5 μέτρια μανιτάρια σε φέττες
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • ½ φ/νι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 κουταλάκια κόλιαντρο αλεσμάνο
  • 1 φ/νι νερό ή ζωμό
  • Αλάτι πιπέρι
  • Λίγο δεντρολίβανο
  • 100 γρ. χαλούμμι κομμένο σε κύβους
  • 2 κ. σούπας μαιντάνό ψιλικομμένο

Εκτέλεση

Κόβουμε την μπριζόλα στην μέση οριζόντια όχι στα δύο αλλά να γίνουν δύο φέττεςόπως κόβουμε ένα κέικ σε φέτες για να το γεμίσουμε.

Το αλατοπιπερώνουμε και σε τηγάνι βάζουμε 1-2 κουταλιες της σούπας ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα το κρέας και αφήνουμε να ροδοκοκκινίσει.

Κόβουμε το λουκάνικο σε φέτες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και βάζουμε όταν έχουν σχεδόν ψηθεί οι μπριζόλες και δεν αφήνουμε όμως να κάψει και ρίχνουμε και τα μανιτάρια σε φέτες και βάζουμε και το δεντρολίβανο και βάζουμε και λίγο αλεύρι για να γίνει ελαφριά σάλτσα και το πασπαλίζουμε από πάνω και προσπαθούμε να το ανακατέψουμε για να δέσει και ρίχνουμε το κρασί κόκκινο και βάζουμε και το νερό σε λίγο και αφήνουμε να σιγοψήνεται μέχρι να δέσει η σάλτσα. Βάζουμε λεπτό κρέας και μαλακό για να ψηθεί πιο γρήγορα.

Περιμένοντας τις μπριζόλες να μισοψηθούν φτιάχνουμε το πουργούρι.

Ρίχνουμε σε κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και λίγο κρεμμύδι και δύο φέττες από το λουκάνικο και λίγο φιδέ και λίγο πουργούρι με νερό ή ζωμό. Αν βάλαμε 1 πουργούρι βάζουμε διπλάσιο νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει αφού ρίξουμε μέσα αλάτι και πιπέρι. Όταν τελειώσει και τραβήσει το ζουμί του βάζουμε μέσα και το ροδι προς το τέλος.

Σε τηγάνι βάζουμε ½ - 1 κουταλιά ελαιόλαδο και βάζουμε το χαλούμι να ροδοκοκκινήσει και να κάνει κρούστα

Κόβουμε τον μαιντανό και τον ρίχνουμε μέσα στο φαί αφού έχει τελειώσει και βάζουμε και το χαλούμι στο τέλος ( το φαί έχει σκούρο χρώμα λόγω κρασιού και εάν θέλουμε την σάλτσα πιο αραιά βάζουμε ακόμα λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει λίγο).

Συνοδευτικό Πουργούρι πιλάφι με ρόδι.

Βάζουμε το πιλάφι μέσα στο κέντρο της πιατέλας και γύρω τις μπριζόλες και στο τηγάνι μέσα στην σαλτσούλα βάζουμε τον μαιτάνο και το χαλούμι το βάζουμε από πάνω από το κρέας στο τέλος ή μισό μισό στην σάλτσα και μισό στο πιάτο και στολίζουμε και σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 8566
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 10/12/09 )