Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ταραμοσαλατα Νο.01 (με ψωμι) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από sgrav   
Τρίτη, 26/02/08
faye368_400
Φωτογραφία απο το μέλος: Faye
Υλικα
  • 1/2 φλυτζανι λευκο η ροζ ταραμα
  • 1 1/2 φλυτζανι μπαγιατικο ψωμι χωρις κορα
  • 1 φλυτζανι καλο ελαιολαδο
  • ο χυμος απο 2-3 λεμονια
  • 1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο (προεραιτικα)
Εκτελεση

Μουσκευουμε το ψωμι και το στιβουμε καλα. Σε ενα γουδι βαζουμε τον ταραμα και λιγο απο το λαδι και αρχιζουμε να χτυπαμε προσθετοντας λιγο-λιγο το ψωμι. Αν βαλουμε το κρεμμυδι το τριβουμε στον τριφτη και το στραγγιζουμε καλα να φυγουν τα υγρα του και το προσθετουμε στον ταραμα. Συνεχιζουμε να χτυπαμε ριχνοντας εναλλαξ το λαδι και το λεμονι μεχρι το μειγμα να γινει λειο

Καλη επιτυχια


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 27909
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 27-02-2008 07:41
 
να προσθεσω οτι μπορουμε να βαλουμε 1/2 κιλο πατατες βρασμενες και λιωμενες αντι για ψωμι
 
sgrav
2. 27-02-2008 10:35
 
sgrav, έτσι την φτιάχνουμε και εμείς, με ζυμωτό ψωμί. Επίσης όχι μόνο με ροζ ταραμά, αλλά και με τον άσπρο. Ευχαριστούμε για την συνταγή και για την ιδέα της αντικατάστασης του ψωμιού με πατάτα. :)
 
Pan
3. 02-03-2010 03:03
 
Ωραιότατη ταραμοσαλάτα.Η συγκεκριμένη της φωτο είναι μόνο με ψωμί και θέλει πάρα πολύ καλό χτύπημα για να γίνει σαν αλοιφή. 
Την έχω φτιάξει επίσης και με ψωμί + πατάτα. Αυτό δίνει πιο κρεμώδη υφή και πιο απαλή γεύση. 
Όπως κι αν την προτιμήσετε είναι υπέροχη. :)
 
Faye
4. 06-03-2011 11:05
 
Παιδιά εμένα η ταραμοσαλάτα μ' αρέσει με ψωμί, ροζ στο χρώμα και χτυπημένη στο γουδί κι όχι στο μίξερ για να κρατάει λίγο και να μην είναι σαν αλοιφή. Τρελαίνομαι! Θέλει όμως πολύ καλό δούλεμα στο γουδί και λίγο λίγο το λάδι για να μην ξερνάει. Τι να το κάνεις το χαβιάρι όταν έχεις ταραμοσαλάτα;
 
apollonia1965

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 12/09/10 )