Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζύμες arrow Ζύμη για αλμυρά πιτάκια
Ζύμη για αλμυρά πιτάκια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από YANNA   
Τετάρτη, 27/02/08

Αυτά τα πιτάκια τα δοκίμασα σε ένα ταξίδι μου στην Ιορδανία και Συρία όπου τα σερβίρουν παντού. Είναι νόστιμα και εύκολα.

Υλικά:
  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. βιτάμ κομμένο σε κομματάκια
  • 1/2 κ.γ. ξηρή μαγιά
  • 3κ.σ. λάδι
  • ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το βιτάμ και το λάδι και με τα δάχτυλα τρίβουμε το μίγμα να γίνει σαν τραχανάς, και ρίχνουμε χλιαρό νερό λίγο λίγο μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακιά που να μη κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου να ξεκουραστεί σκεπασμένη ώσπου να ετοιμάσουμε τη γέμιση.Εγώ βάζω τυρί φέτα με λίγο γιαούρτι και δυόσμο. Κόβω κομματάκια ζύμης στο μέγεθος καρυδιού και με τα χέρια ανοίγω πιτούλες ΄μικρές σαν πιατάκι του καφέ. Βάζω στο κέντρο ένα κουταλάκι γέμιση και κλείνω καλά σε μισοφέγγαρο. Τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα ψήνω στούς 190 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου νά πάρουν ωραίο χρώμα.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (22) | Εμφανίσεις: 16336
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 21-08-2009 19:35
 
Σε ευχαριστώ πολύ. 
Είμαι μικρός 15 χρονών αλλά μου αρέσει να μαγειρεύω. 
Δεν ήξερα να κάνω ζύμη αλλά τώρα έμαθα. 
Ευχαριστώ πολύ!
 
chris09

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 27/02/08 )