Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Cheesecake Νο.03 (εύκολο και γρήγορο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από irini   
Τετάρτη, 27/02/08
Υλικά:
  • 1 κουτί Φιλαδέλφεια (300γρ.)
  • 1 φακελάκι Ζελέ Λεμόνι ή Ανανά
  • 1/4 πακ. Βούτυρο Κερκύρας (ίσως και λίγο λιγότερο)
  • 1 πακ. Μπισκότα Digestive (αν θέλουμε τη βάση πιο χοντρή βάζουμε και λίγα παραπάνω)
  • 1 φακελάκι Garni σαντιγί
  • 1 ποτ. γάλα
  • Μαρμελάδα Βύσσινο ή Φρούτα του Δάσους
Εκτέλεση:

Λιώνουμε σε ένα ποτήρι ζεστό νερό το ζελέ και το αφήνουμε να κρυώσει (εγώ το βάζω στο ψυγείο για να κρυώσει πιο γρήγορα).

Τρίβουμε στο multi τα μπισκότα και παράλληλα λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα τριμμένα μπισκότα. Τα βάζουμε στη φόρμα (περίπου 30 εκ.), με το στεφάνι που ανοίγει και τα πατικώνουμε για να γίνει η βάση. Βάζουμε τη φόρμα για λίγο στην κατάψυξη μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.

Χτυπάμε τη Garni με ένα ποτήρι γάλα στο μίξερ και μετά ρίχνουμε το Φιλαδέλφεια και ανακατεύουμε. Όταν γίνει ένα μίγμα ρίχνουμε και το ζελέ που έχει κρυώσει και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μίγμα.

Στρώνουμε το μίγμα πάνω από τη βάση και το αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες.

Αν θέλουμε βάζουμε μαρμελάδα όταν σερβίρουμε. Όχι από πιο νωρίς γιατί θα βαφτεί με χρώμα η κρέμα.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 25425
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 28-02-2008 14:30
 
Υπέροχο μου ακούγεται. Θα το φτιάξω πολύ σύντομα. Ευχαριστούμε για την συνταγή σου, Ειρήνη! :)
 
Pan
2. 28-02-2008 14:59
 
Να 'σαι καλα Pan. Περιμένω εντυπώσεις και παρατηρήσεις...
 
IRINI
3. 28-02-2008 22:31
 
null :p  
Είναι όντως φοβερο!εγώ εχω να προσθεσω μόνο μια εναλλαγή.Αντί για ζελέ απλά στάζω 2 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμονιού και αντί γάλα και σαντιγύ χρησιμοποιώ ΜΟΝΟ ζαχαρούχο γάλα μάλιστα λιγότερο από το μισό κουτάκι.Έτσι η κρέμα γίνεται μόνο με το PHILADELPHIA ,το ζαχαρούχο κ το λεμονάκι!Εύχομαι να μην παρεξηγήθηκα για την παρέμβαση!Να στε καλά πάντως που μας χαρίζετε τόσο υπέροχες συνταγές!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!! :)
 
phgoula
4. 29-02-2008 12:25
 
Κάθε άλλο Phgoula, κάθε προσθήκη ή παρατήρηση είναι ευπρόσδεκτη. Απλά να σημειώσω, ότι η θεία που μου είπε τη συνταγή μου εξήγησε οτι βάζει το ζελέ και για το άρωμα αλλά και για να πήξει σίγουρα η κρέμα και να μην έχουμε ατυχήματα στο σερβρίρισμα. ;)
 
IRINI
5. 04-03-2008 00:01
 
null 
ΚΑΛΗΜΈΡΑ! ΝΑΙ ΌΝΤΩΣ ΠΟΛΎ ΣΩΣΤΌ ΑΥΤΌ ΝΑ ΣAI ΚΑΛΑ;)
 
phgoula
6. 03-05-2009 17:23
 
Μπράβο Ειρήνη.Αυτή είναι ακριβώς η συνταγή που κάνω κι εγώ. Είναι 100% επιτυχία.Μια παραλαγή που κάνω είναι αντί για μαρμελάδα να βάλω κομπόστα βύσινο απο πάνω καλά στημμένο και το χυμό τον δένω με λίγο κορν φλάουερ και περιχύνω τα βύσινα Έχω κάνει εν τω μεταξύ ροζέτες απο σαντυγή στα τοιχώματα του γλυκού,περικυκλίκα δηλαδή, για διακόσμιση.
 
surprise

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 11/01/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός