Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κορμός με χαλβά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από xrysa   
Τετάρτη, 27/02/08
Αυτό το γλυκάκι το είδα τυχαία πέρυσι στην εκπομπή νηστικό αρκούδι. Το έφτιαξα λοιπόν στα γενέθλια του γιου μου που πέφτουν πάντα μέσα στην Σαρακοστή.Τελικά έγινε πολύ ωραίο και ανάρπαστο και είπα να το μοιραστώ μαζί σας.Εκανα όμως κάποιες αλλαγές, έβαλα γλυκό κεράσι αντί πορτοκάλι και επειδή δεν είχα πολύ χρόνο πήρα τα φακελάκια της κουβερτούρας που λιώνουν στο νερό για την επικάλυψη.
Υλικά
  • 1/2 κιλό χαλβά με ταχίνι
  • 250 γρ. καρύδι αλεσμένο
  • 250 γρ. γλυκό πορτοκάλι
  • 300 γρ. μπισκότα
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ λικέρ
  • 400 γρ. κουβερτούρα
  • 50 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Κόβουμε τον χαλβά και προσθέτουμε μέσα τα καρύδια το γλυκό πορτοκάλι και τα μπισκότα σε κομματάκια. Τα ανακατεύουμε όλα καλά και προσθέτουμε και το λικέρ. Παίρνουμε το μίγμα και το τυλίγουμε σε ρολό μέσα σε λαδόκολλα. Το βάζουμε στο ψυγείο περίπου 1 ώρα.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και προσθέτουμε και το βούτυρο. Καλύπτουμε με αυτό όλο τον κορμό και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 9108
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 28-02-2008 09:37
 
Μπράβο xrysa, ό,τι πρέπει είναι αυτό για τη νηστεία γιατί μας πέφτουν τα σάλια για ένα γλυκό τη Μ.Εβδομάδα!!!! :grin :grin :grin
 
yiouli
2. 31-03-2008 16:32
 
Xrysa τι μπισκότα χρησιμοποίησες και έβαλες από το γλυκό πορτοκάλι μόνο τα στερεά μέρη ?
 
artemis
3. 31-03-2008 19:23
 
Aρτεμη μπισκότα digestive χρησιμοποίησα εγώ και δεν έβαλα γλυκό πορτοκάλι αλλά κεράσι, έριξα όμως και λίγο από το σιρόπι του γλυκού για να δέσει καλύτερα το μίγμα.
 
xrysa
4. 01-04-2008 09:18
 
Eυχαριστώ Χρύσα..σκέφτομαι να την φτιάξω την συνταγούλα σου τώρα στην διάρκεια της νηστείας...
 
artemis

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 27/02/08 )