Αυτό το γλυκάκι το είδα τυχαία πέρυσι στην εκπομπή νηστικό αρκούδι. Το έφτιαξα λοιπόν στα γενέθλια του γιου μου που πέφτουν πάντα μέσα στην Σαρακοστή.Τελικά έγινε πολύ ωραίο και ανάρπαστο και είπα να το μοιραστώ μαζί σας.Εκανα όμως κάποιες αλλαγές, έβαλα γλυκό κεράσι αντί πορτοκάλι και επειδή δεν είχα πολύ χρόνο πήρα τα φακελάκια της κουβερτούρας που λιώνουν στο νερό για την επικάλυψη.
Υλικά
- 1/2 κιλό χαλβά με ταχίνι
- 250 γρ. καρύδι αλεσμένο
- 250 γρ. γλυκό πορτοκάλι
- 300 γρ. μπισκότα
- 1 φλυτζανάκι του καφέ λικέρ
- 400 γρ. κουβερτούρα
- 50 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Κόβουμε τον χαλβά και προσθέτουμε μέσα τα καρύδια το γλυκό πορτοκάλι και τα μπισκότα σε κομματάκια. Τα ανακατεύουμε όλα καλά και προσθέτουμε και το λικέρ. Παίρνουμε το μίγμα και το τυλίγουμε σε ρολό μέσα σε λαδόκολλα. Το βάζουμε στο ψυγείο περίπου 1 ώρα. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και προσθέτουμε και το βούτυρο. Καλύπτουμε με αυτό όλο τον κορμό και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο. Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 9108 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |