Υλικά
- 1 μέτρια ντομάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια η ψιλοκομμένο τοματάκι
- 2/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανό
- 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι
- 4 μεγάλα λιθρίνια, καθαρισμένα, πλυμένα και στεγνά με χαρτί κουζίνας
- 3-4 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Σε μια γαβάθα ανακατεύουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα (στραγγίστε την αν έχει πολλά υγρά), το μισό μαϊντανό, 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι.
Βάλτε από το μίγμα αυτό 1-2 κουταλιές στην κοιλιά του κάθε λιθρινιού, και δέστε τα με χοντρή βαμβακερή κλωστή τυλιγωντας τα, για να μην αδειάσει η γέμιση.
Σκεπάστε τα ψάρια και βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι 1 ώρα, να μαριναριστούν. Αλείψτε με ελαιόλαδο τα ψάρια και από τις δυό μεριές, και ψήστε τα σεψησταριά με κάρβουνα η στο γκρίλ
Προσοχή, να μην τα παραψήσετε και στεγνώσουν.
Με τον υπόλοιπο μαϊντανό το ελαιόλαδο, το λεμόνι, και όση γέμιση ενδεχομένως σας περίσσεψε, ανακατέψτε για να κάνετε τη σάλτσα. Βάλτε αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετήστε τα ψημένα λιθρίνια σε πιατέλα, και περιχύστε τα με τη σάλτσα Αφήστε τα να μείνουν 2-3 λεπτά, και γυρίστε τα να μουσκέψουν και από την άλλη πλευρά.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6405 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |