Αυτή η συνταγή είναι της φίλης μου της Δέσποινας που για κάποιο λόγο τον οποίο δεν κατάλαβα ποτέ , δεν την έλεγε σε καμία από μας τις φίλες της. Τελικά κατάφερα και την έμαθα. Που να το φανταζόταν η Δέσποινα ότι θα την έβλεπε και δημοσιευμένη!! Υλικά:
- 500γρ. αλεύρι FARIN UP
- 1 πακέτο μαργαρίνη - 1 βανίλια
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό - ελάχιστο αλάτι
- 1κ.σ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο (εγώ βάζω μια μικρή συσκευασία που ρίχνουμε στον καφέ)
ΓΕΜΙΣΗ ΜΗΛΟΥ - 5 μέτρια μήλα ( 3 κόκκινα και 2 ξινόμηλα) κομμένα σε κύβους
- 2 κ.σ. ζάχαρη – 1 ξύλο κανέλα
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1κ.σ. κόρν φλάουερ διαλυμένο σε 1 φλ.καφέ κονιάκ ή ρούμι
- ½ φλ. σταφίδες (προαιρετικά).
Επίσης θα χρειαστούμε 2κ.σ. μαρμελάδα (όποια υπάρχει στο ψυγείο μας).
Εκτέλεση Βράζουμε σε μικρή κατσαρόλα όλα μαζί τα υλικά της γέμισης μήλου, μέχρι τα μήλα να πιούν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.Αφήνουμε να κρυώσουν, και φτιάχνουμε τη ζύμη.Στό μπώλ του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι , το αλάτι , και τη μαργαρίνη κομμένη σε κομματάκια. Δουλεύουμε για λίγο με τον γάντζο ζυμώματος μέχρι να γίνει το αλεύρι σαν τρίματα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Η ζύμη μας γίνεται απαλή και μαλακιά. Με τα 2/3 της ζύμης ανοίγουμε χοντρό φύλλο και στρώνουμε σε ταψάκι για τάρτες 28εκ., και απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στη ζύμη(αυτό είναι ένα κόλπο για να κρατάει την υγρασία της γέμισης η μαρμελάδα, και να μην λασπώνει η ζύμη).Από πάνω βάζουμε τη γέμιση μήλου, και με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε κορδονάκια ή κόβουμε με κούπ πάτ διάφορα σχέδια και στολίζουμε την μηλόπιτα.. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα και αντιστάσεις για 50 περίπου λεπτά. Με την ίδια ζύμη φτιάχνουμε φανταστική πάστα φλώρα και ταρτάκια φρούτων. Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 18456 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |