Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μηλόπιτα Νο.05 (της Δέσποινας) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από YANNA   
Τετάρτη, 27/02/08

Αυτή η συνταγή είναι της φίλης μου της Δέσποινας που για κάποιο λόγο τον οποίο δεν κατάλαβα ποτέ , δεν την έλεγε σε καμία από μας τις φίλες της. Τελικά κατάφερα και την έμαθα. Που να το φανταζόταν η Δέσποινα ότι θα την έβλεπε και δημοσιευμένη!!

Υλικά:

  • 500γρ. αλεύρι FARIN UP
  • 1 πακέτο μαργαρίνη - 1 βανίλια
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό - ελάχιστο αλάτι
  • 1κ.σ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο (εγώ βάζω μια μικρή συσκευασία που ρίχνουμε στον καφέ)

ΓΕΜΙΣΗ ΜΗΛΟΥ

  • 5 μέτρια μήλα ( 3 κόκκινα και 2 ξινόμηλα) κομμένα σε κύβους
  • 2 κ.σ. ζάχαρη – 1 ξύλο κανέλα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1κ.σ. κόρν φλάουερ διαλυμένο σε 1 φλ.καφέ κονιάκ ή ρούμι
  • ½ φλ. σταφίδες (προαιρετικά).

Επίσης θα χρειαστούμε 2κ.σ. μαρμελάδα (όποια υπάρχει στο ψυγείο μας).

Εκτέλεση

Βράζουμε σε μικρή κατσαρόλα όλα μαζί τα υλικά της γέμισης μήλου, μέχρι τα μήλα να πιούν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.Αφήνουμε να κρυώσουν, και φτιάχνουμε τη ζύμη.Στό μπώλ του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι , το αλάτι , και τη μαργαρίνη κομμένη σε κομματάκια. Δουλεύουμε για λίγο με τον γάντζο ζυμώματος μέχρι να γίνει το αλεύρι σαν τρίματα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Η ζύμη μας γίνεται απαλή και μαλακιά. Με τα 2/3 της ζύμης ανοίγουμε χοντρό φύλλο και στρώνουμε σε ταψάκι για τάρτες 28εκ., και απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στη ζύμη(αυτό είναι ένα κόλπο για να κρατάει την υγρασία της γέμισης η μαρμελάδα, και να μην λασπώνει η ζύμη).Από πάνω βάζουμε τη γέμιση μήλου, και με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε κορδονάκια ή κόβουμε με κούπ πάτ διάφορα σχέδια και στολίζουμε την μηλόπιτα.. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα και αντιστάσεις για 50 περίπου λεπτά. Με την ίδια ζύμη φτιάχνουμε φανταστική πάστα φλώρα και ταρτάκια φρούτων.

 

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 18456
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 27-02-2008 22:11
 
Κάτι παρόμοιο έχω κάνει και εγώ με ζύμη για τάρτα. Όντως το κόλπο με τη μαρμελάδα στη γέμιση είναι το μυστικό της επιτυχίας. 
Αν μου επιτρέπεις θα ήθελα να σας προτείνω να αλείψετε την επιφάνεια του γλυκού, αφού κρυώσει, με λίγη μαρμελάδα. 
Θα αποκτήσει μια φανταστική γυαλάδα. 
Μπράβο, πολύ νόστιμη η πρότασή σου.
 
margarita
2. 27-02-2008 23:28
 
Ευχαριστώ πολύ Μαργαρίτα για τα καλά σου λόγια.Πολύ ωραία η ιδέα σου να αλείψω με μαρμελάδα το γλυκό.Θα αφαιρέσω όμως τη ζάχαρη από τη γέμιση μήλου για να μην γίνει πολύ γλυκειά η μηλόπιτα, συμφωνείς; 8)
 
YANNA
3. 28-02-2008 14:39
 
Άλλη μια υπέρχοη συνταγή για μηλόπιτα. ;)(Έχω γεμίσει με διάφορες παραλλαγές για αυτό το γλυκό που ξετρελαίνομαι να τρώω. :zzz) Ευχαριστούμε, Γιάννα. :)
 
Pan
4. 28-02-2008 15:30
 
Εγώ Yanna βάζω μαρμελάδα βερύκοκο και δεν είναι και τόσο γλυκειά. Αν θες περιορίζεις βέβαι τη ζάχαρι.
 
margarita
5. 17-04-2008 09:52
 
ρε συ sugaritsa!!!!!!!! τι τέλεια είναι ????? και τι ωραία φωτό!! εύγε εύγε
 
melina
6. 17-04-2008 11:15
 
γιατί εγώ δεν μπορώ να δώ την φωτό;; 
:cry :cry
 
mb04
7. 05-03-2009 10:43
 
ποια φωτό? Ούτε εγώ βλέπω καμία :? :x
 
peloukos
8. 05-03-2009 11:01
 
η συγκεκριμενη συνταγη δεν εχει φωτο απλα ισως η μελινα που ειπε για φωτο αναφεροταν σε καποια αλλη συνταγη της sgr και εκ παραδρομης εγραψε σχολιο σε λαθος σημειο.
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 18/01/10 )