Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Κολοκυθόπιτα Νο.03 (χωρίς φύλλο)
Κολοκυθόπιτα Νο.03 (χωρίς φύλλο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από MARY2   
Πέμπτη, 28/02/08
Υλικά
  • 1200 γρ πράσινα κολοκύθια
  • 500 γρ πράσα
  • 4 μεγάλα καρότα
  • 1 ματσάκι άνιθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 400 γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος των 250 γρ
  • 1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό (250 ml)
  • 2 αυγά
  • 1/3 της κούπας λάδι
  • αλάτι-πιπέρι-μοσχοκάρυδο (σε σκόνη)
Εκτέλεση
  • Κόβω τα πράσα σε ροδέλες και τα σωτάρω με το λάδι. Τρίβω στον τρίφτη τα κολοκυθάκια, τα ανακατεύω με λίγο αλάτι και τα αφήνω 3 περίπου ώρες να στραγγίξουν από τα υγρά τους. Τρίβω και τα καρότα, ψιλοκόβω τον άνιθο, μαϊντανό και δυόσμο.
  • Ανακατεύω τα δύο αυγά με την κρέμα γάλακτος για λίγο, να γίνει ένα ομογενές μίγμα.
  • Σε ένα μπωλ ανακατεύω όλα τα υλικά, δηλαδή τα κολοκυθάκια, καρότα, πράσα, άνιθο, μαϊντανό, δυόσμο, τα ¾ από το τυρί, το σιμιγδάλι, την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και το αλάτι (δοκιμάζω να μην είναι αλμυρό το μίγμα), το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
  • Λαδώνω ένα ταψί παραλληλόγραμμο και αδειάζω το μίγμα. Το στρώνω από πάνω και το πασπαλίζω με το υπόλοιπο τυρί.
  • Το ψήνω στους 170º C σε προθερμασμένο φούρνο για ¾ της ώρας περίπου.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 19049
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 29-02-2008 08:46
 
τι ωραιο μαιρη μου ;) ;) απο τα υλικα καταλαβαινεις οτι μια συνταγη ειναι νοστιμη :zzz :zzz το σιγδαλι φανταζομαι το βαζεις να τραβαει τα υγρα
 
sgrav
2. 29-02-2008 09:51
 
Πανεύκολη μια και με το σιμιγδάλι δεν ανοίγεις φύλλο... Επίσης μου ακούγεται πεντανόστιμη. Θα την φτιάξω τις απόκριες.... Ευχαριστούμε, Mary2! :)
 
Pan
3. 29-02-2008 11:22
 
Αν αντί για παρμεζάνα βάλω φέτα λέτε να μη γίνει καλή?
 
margarita
4. 29-02-2008 12:11
 
Εγώ βάζω πάντα παρμεζάνα, γιατί δίνει στη πίτα υπέροχο άρωμα. Όμως δοκίμασε margarita αν θες τη φέτα, κάνε τη μισή δόση σε μικρότερο ταψί και πες μας το αποτέλεσμα. Μαίρη2
 
MARY2

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 07/04/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός