Υλικα - 500 γραμ κατεψυγμενα βατομουρα
- 4 κ.σ ζαχαρη
- 4 κ.σ λικερ αμαρετο (η οτι αλλο σας αρεσει)
- 250 γραμ ετοιμο η σπιτικο κεικ σε κομματακια
- 250 γραμ τυρι μασκαρπονε η φιλαδελφια
- 2 φακελακια ανθος αραβοσιτου βανιλια
- 1 βανιλια
- 500 γραμ κρεμα γαλακτος
Εκτελεση - φτιαχνουμε το ανθος αραβοσιτου συμφωνα με τις οδηγιες της συσκευασιας και το αφηνουμε να κρυωσει
- βαζουμε τα βατομουρα με τη ζαχαρη σε ενα κατσαρολακι και τα βραζουμε σε χαμηλη φωτια για 10 λεπτα
- προσθετουμε το λικερ και αφηνουμε να κρυωσουν
- σε ενα μεγαλο γιαλινο μπωλ βαζουμε τα κομματακια απο το κεικ και ριχνουμε το 1/3 απο τα βατομουρα με λιγο απο το σιροπι τους
- χτυπαμε σε ενα μπωλ το τυρι να αφρατεψει
- ριχνουμε τη βανιλια και το ανθος αραβοσιτου και ανακατευουμε καλα και το ριχνουμε πανω απο το κεικ
- χτυπαμε την κρεμα γαλακτος σε σαντυγη και τη ριχνουμε και αυτη στο μπωλ
- αφηνουμε το γλυκο στο ψυγειο να παγωσει αφου παγωσει ριχνουμε τα βατομουρα και σερβιρουμε
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 9949 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |