Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Λαγάνα Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από KATE   
Σάββατο, 01/03/08
Υλικά:
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ή περισσότερο
  • 2 φλυτζάνια σταρένιο αλεύρι (κίτρινο)
  • 2 κουταλάκια μαγιά στιγμής
  • 1 1/2 κουταλάκι αλάτι, και επιπλέον κρυσταλλικό για το πασπάλισμα
  • 2-3 κουταλάκια μείγμα αλεσμένα μυρωδικά: μαχλέπι, γλυκανισο
  • 3 1/2 φλιτζάνια νερο εμφιαλωμένο, χωρις χλώριο
  • ελαιολαδο
Εκτέλεση:
  1. Βάλτε σε μια μεγάλη ημιδιαφανή γαβάθα το αλεύρι, τη μαγιά,
  2. το αλάτι και τα μυρωδικά.
  3. Κάντε μια λακκούβα στη μέση και προσθέστε σταδιακά 3 φλιτζάνια
  4. νερό, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί το υγρό στο αλεύρι.
  5. Αρχίστε να δουλεύετε με το μίξερ χεριού (ειδικά τσιγκέλια για ζύμη.
  6. Βάλτε και άλλο νερό όσο χρειάζεται και μόλις το μείγμα γίνει περίπου
    ομοιόμορφο... αφήστε το να μείνει 10'.
  7. Δουλέψτε και πάλι τη ζύμη για 5'. Η ζύμη θα είναι μαλάκια και θα κολλάει.
  8. Πασπαλίστε τη ζύμη και τα χεριά με αλεύρι... δουλέψτε με τα χεριά τη
    ζύμη για 8'- 10' πασπαλίζοντας με αλεύρι όσο χρειάζεται... μέχρι να
    πάρετε ζύμη λεία και ελαστική.
  9. Αλείψτε με ελαιόλαδο τη γαβάθα μέχρι επάνω και μεταφέρετε τη στη
    γαβάθα, σκεπάστε με μεμβράνη.
  10. Υστερα από 2-3 ώρες όταν ανέβει αρκετά μεταφέρετε τη ζύμη στο ψυγείο
    για μια νύχτα (σκεπασμένη). Θα συνεχίσει να ανεβαίνει. Βγάλτε την και αφήστε να μείνει 1 ωρα σε θερμοκρασία δωματίου.
  11. Τ ε λ ο ς χωρίστε την στα 2 και στρώστε λαδόχαρτο σε λαμαρίνα απλώστε
    πάνω τη ζυμη πιέζοντας να πάρει το σχήμα του ταψιου.

    *** Βρεξτε τα δαχτυλα σας και καντε δαχτυλιές στην επιφάνεια!
    προθερμάνετε το φούρνο στους 240

    ψήστε 3' ανοίξτε το φουρνο και ψεκάστε (3 ψτ) νεράκι
    μετα απο 5' χαμηλώστε στους 200 για 15'

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 6836
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 03-03-2008 09:21
 
Πολύ ωραία φαίνεται αλλά δεν είναι λίγο μπελαλίδικη? Κάτι σε πιο γρήγορο?
 
yiouli
2. 03-03-2008 21:14
 
Μια φορά το χρόνο είναι.. 
Εναλλακτικά, την έχω φτιάξει, χωρίς να αφήσω τη ζύμη μια νύχτα στο ψυγείο.
 
kate

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 14/02/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός