Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Σπανακόπιτα Νο.01 (εύκολη και υγιεινή)
Σπανακόπιτα Νο.01 (εύκολη και υγιεινή) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από yiouli   
Δευτέρα, 03/03/08

Όλα τα χρόνια που είμαι παντρεμένη το έφερνα βαρέως να φτιάξω σπανακόπιτα γιατί βαριόμουν το ατελείωτο σωτάρισμα των κρεμμυδιών. Η σπανακόπιτα της μητέρας μου επίσης έσταζε λάδι και με έπιανε λιγούρα μερικές φορές. Έτσι κατέλειξα στην συνταγή που γράφω παρακάτω.

Υλικά:
  • Σπανάκι (περίπου 11/2 κιλό)
  • Αν υπάρχουν και άλλα χόρτα π.χ. λάπαθα, παπαρούνα καλό θα είναι να χρησιμοποιηθούν.
  • 1/2 κιλό φέτα (η ποσότητα ποικίλλει ανάλογα πόσο μας αρέσει η φέτα και αν θέλουμε να έχει έντονη γεύση χόρτου η πίτα ή να μοιάζει με σπανακοτυρόπιτα)
  • 200 γρ. γλυκό τυρί, π.χ. έμενταλ ή γραβιέρα
  • 2 αυγά ολόκληρα
  • αλάτι, πιπέρι, κανέλλα
  • 3-4 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στον τρίφτη
  • λίγα χλωρά κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι άνιθο
  • 1/2 κιλό φύλλο χωριάτικο ή 2 φύλλα σφολιάτα
Σημ.: Μερικές φορές προσθέτω περίπου 100 γρ. κρέμα γάλακτος και αρέσει αλλά δεν είναι κάτι απαραίτητο.
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και βράζουμε λίγο το σπανάκι.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τον άνιθο.
Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στα λαχανικά.
Προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα, την κανέλλα, αλάτι και πιπέρι.
Στρώνουμε τα μισά φύλλα κάτω και τα μισά φύλλα από πάνω ή αν χρησιμοποιήσουμε σφολιάτα ένα φύλλο πάνω και ένα φύλλο κάτω. Χαράζουμε την πίτα σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και ψήνουμε στις αντιστάσεις για 1 ώρα ή και λίγο πάραπάνω 1 ώρα και 10 λεπτά στους 200-210 βαθμούς.

Αυτή η συνταγή είναι ελαφριά και δεν σε βαραίνει. Είναι επίσης πολύ εύκολη στην παρασκευή της και τα παιδιά ξετρελλαίνονται.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 22328
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 28-10-2008 22:10
 
poly nostimi fainetai! tha ti dokimasw opwsdipote!!! :grin
 
margie
2. 22-12-2008 02:45
 
Spanaki katepsigmeno pirazi? :p  
Tυρί, π.χ. έμενταλ ή γραβιέρα enoite kasseri nai? (sooooorry alla ime ksanthia)... :grin
 
ntita

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 13/12/09 )