Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Θαλασσινά arrow Μπαρμπούνια τηγανιτά με Λεμονόφυλλα
Μπαρμπούνια τηγανιτά με Λεμονόφυλλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 27/05/07

Υλικά:
(για 6 άτομα)

1 κιλό μπαρμπούνια κάπως μεγάλα
2 φλιτζάνια τσ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι αλεύρι σκληρό
αλάτι
7 λεμονόφυλλα


Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζετε τα μπαρμπούνια από τα λέπια και τα εντόσθια.
Τα πλένετε και τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά.
Τα αλατίζετε και τα αλευρώνετε και από τις δύο πλευρές.
Τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Στρώνετε μια πιατέλα με τα λεμονόφυλλα και τοποθετείτε πάνω τα μπαρμπούνια .
Σκεπάζετε με μια βαμβακερή πεσέτα και τα αφήνετε να τραβήξουν το άρωμα από τα λεμονόφυλλα για 10 λεπτά τα σερβίρετε αμέσως μετά.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )