Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χοιρινό με πράσα Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από KATE   
Δευτέρα, 03/03/08
Υλικά:
  • 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μεγάλους κύβους (σπάλα)
  • 1 κιλό πράσα πλυμένα και κομμένα σε μήκος 5cm
  • 16 δαμάσκηνα
  • 100γρ. μέλι (θυμαρίσιο)
  • 50γρ. ξύδι (από κόκκινο κρασί)
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • θυμάρι
  • 400ml ζωμός κότας
  • 30ml ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:

1. Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό και το σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το λάδι σε δυνατή φωτιά έτσι ώστε να πάρει χρώμα απ' ολες τις μεριές.

2. Προσθέτουμε το ζωμό, το σκόρδο, τη δάφνη και το θυμάρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 1,5 ώρα.

3. Προσθέτουμε τα πράσα και σιγοβράζουμε για άλλη μισή ώρα. Προσέχουμε ώστε η κατσαρόλα μας να έχει πάντα υγρά. Αν τα υγρά εξατμιστούν μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό.

4. Αφού περάσει η μισή ώρα προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και βράζουμε για άλλα 15' με την κατσαρόλα πάντα κλειστή.

5. Ανακατεύουμε το ξύδι μαζί με το μέλι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

6. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου 5' για να σιροπιάσει η σάλτσα μας.

7. Αφαιρούμε το σκόρδο, το θυμάρι και τη δάφνη και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 12745
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 03-03-2008 22:30
 
Δεν γλυκίζει το φαγητο με τα δαμασκηνα & το μελι πολυ?γιατι ειναι γλυκα και τα πράσα ...
 
litsa5
2. 04-03-2008 00:07
 
Πολύ διαφορετικό απ ότι περίμενα από τον τίτλο και τώρα μ αρέσει ακόμη περισσότερο :zzz :zzz  
Είναι πολύ κοντά στις γεύσεις που μ αρέσουν και ελπίζω να προλάβω να το δοκιμάσω πριν τη Σαρακοστή. Ευχαριστούμε Kate
 
Flora
3. 04-03-2008 08:16
 
αχ.....πολυ ωραιο μου ακουγεται νασαι καλα κοριτσι μου
 
sgrav
4. 04-03-2008 09:13
 
Πολύ ωραίο μύρισε κι ίσως το ξύδι ισορροπεί την γλύκα των πράσων και των δαμάσκηνων. Για πές μας κι άλλα.
 
Nena
5. 29-10-2008 00:26
 
Ναι γλυκίζει αλλά μ' αρέσει... :grin  
το ξύδι πράγματι ισορροπεί την γεύση.
 
kate
6. 30-12-2008 14:51
 
Kate μια απορία, ο ζωμός κοτόπουλου με το χοιρινό πως ταιριάζει γιατί είναι κάτι που δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει 
Ευχαριστώ
 
xanthibax

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 11/05/10 )