Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κανελόνια με κιμά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 81
Έχει υποβληθεί από vago   
Δευτέρα, 03/03/08
Ευρετήριο άρθρου
Κανελόνια με κιμά
Σελίδα 2
img_1851_400
Υλικά:
  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 3/4 κιλού κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί ντοματάκια
  • λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κούπες τριμμένο τυρί
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος

Για τη σάλτσα:

  • 1 κουτί χυμό ντομάτας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:

Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι και προσθέτουμε τον κιμά. Αφήνουμε να σωταριστεί καλάimg_1852_400 και προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει στεγνός (προαιρετικά βάζουμε και οποιο μυρωδικό μας αρεσει πχ βασιλικό,κανέλα κλπ). Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε μισή κούπα τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο και ετοιμάζουμε την σάλτσα. Σωτάρουμε το σκορδο ψιλοκομμένο στο λάδι και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και 1,5 ποτηρι νερό. Βράζουμε για λίγο (η σάλτσα πρεπει να ειναι πολύ αραιή).

Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά και στρώνουμε σε πυρέξ χωρίς να αφήσουμε κενά.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα (πρεπει να τα σκεπάζει) και με την κρεμα γάλακτος. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε περιπου 40' στους 180 C. Κατόπιν αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε αλλα 10' να ροδίσουν.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (79) | Εμφανίσεις: 136053
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (18)
1. 04-03-2008 00:03
 
Έχω άπειρο καιρό να φτιάξω κανελόνια κι είναι και πολύ αγαπημένο φαγητό...Φαίνεται νοστιμότατο , μπράβο Βάγγο :)
 
Flora
2. 04-03-2008 07:52
 
Βάγγο τα κανελόνια δεν τα βράζεις,έτσι ωμά τα γεμίζεις? 
 
(πιο χεράκι είναι αυτό που τα τσιμπάει? :) )
 
smp
3. 04-03-2008 08:14
 
μπραβο βαγγο και σε εμενα θυμισες ενα φαγητο που εχω πολυ καιρο να φτιαξω :upset :upset :upset
 
sgrav
4. 04-03-2008 08:31
 
Το χεράκι που τσιμπάει ειναι ο Χρηστάκος μου που δεν κρατιόταν ουτε τη φωτογραφία να βγάλω :grin .  
Ναι Φωτεινή ωμά τα βάζω τα κανελόνια.
 
vago
5. 04-03-2008 08:42
 
Αχ!! ωραίο φαγητό. Εγώ το κάνω συχνά και μερικές φορές τα γεμίζω με κοτόπουλο και λαχανικά.
 
Mary
6. 04-03-2008 09:38
 
Τι να δαγκωσει κανείς το χεράκι ή το κανελλόνι ?
 
sgr
7. 04-03-2008 13:18
 
Μπράβο Βάγγο κι αναρωτιόμουνα γιατι μου βγαίνουν στεγνα... Τώρα κατάλαβα ότι θέλει πολλή σάλτσα. Ευχαριστούμε
 
IRINI
8. 04-03-2008 13:19
 
Κάτι που ξέχασα: Η κρέμα γάλακτος μπορει να παραληφθεί?
 
IRINI
9. 04-03-2008 14:59
 
Ειρήνη δε νομίζω οτι θα υπάρξει προβλημα αν την παραλείψεις ή αν την αντικαταστήσεις με μισό φλυτζάνι γάλα. Το θεμα ειναι τα υγρά να ειναι αρκετά για αν βράσουν τα κανελόνια.
 
vago
10. 28-11-2008 11:08
 
Πάρα πολύ νόστιμο και ζουμερό!!! (δεν έβγαλα καθόλου το αλουμινόχαρτο) 
Ευχαριστώ για τη συνταγή :)
 
manton
11. 28-02-2010 12:41
 
πάντα τα φοβόμουν τα κανελόνια αλλά τώρα που τα βλέπω σε εσένα Βάγγο θα τα δοκιμάσω σίγουρα (μου έβγαιναν πάντα στεγνά και ξερά :( ) Οταν τα φτιάξω θα επανέλθω με εντυπωσεις :zzz
 
mariaZ
12. 11-04-2010 22:28
 
Αήμερα το έφτιαξα και ήταν πολύ νόστιμο. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι κόλλησαν μεταξύ τους τα κανελόνια. Υπάρχει τρόπος να μη συμβαίνει αυτό?
 
Kathy
13. 13-09-2010 13:49
 
Μπραβο καταπληκτικο αποτελεσμα.η πανδαισια τησ γευσησ..απλα να τσεκαρουν οι φιλοι κατα διαστηματα οτι τα κανελονια ψηνονται ολα μεσ την σαλτσα για να μην γινουν στεγνα απο πανω...εγω προσθεσα και λιγο γαλα για να τα κουκουλωσω.καλη επιτυχια σε ολουσ! :p 
 
Οσο για το τυρι δοκιμαστε γραβιερα ναξου,δινει απιθανη γευση :zzz 
 
zerofireline
14. 08-04-2011 15:47
 
Μόλις τα έφτιαξα και εγιναν πολυ καλα. Δεν το περιμενα με την πρωτη φορα να εχω τετοιο αποτελεσμα. Να σαι καλα! :zzz
 
mal
15. 26-01-2012 16:49
 
τη σαλτσα την αφήνουμε να κρυώσει ή οχι?
 
arxaria


Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 09/10/17 )