Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κανελόνια με κιμά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 81
Έχει υποβληθεί από vago   
Δευτέρα, 03/03/08
Ευρετήριο άρθρου
Κανελόνια με κιμά
Σελίδα 2
img_1851_400
Υλικά:
  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 3/4 κιλού κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί ντοματάκια
  • λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κούπες τριμμένο τυρί
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος

Για τη σάλτσα:

  • 1 κουτί χυμό ντομάτας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:

Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι και προσθέτουμε τον κιμά. Αφήνουμε να σωταριστεί καλάimg_1852_400 και προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει στεγνός (προαιρετικά βάζουμε και οποιο μυρωδικό μας αρεσει πχ βασιλικό,κανέλα κλπ). Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε μισή κούπα τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο και ετοιμάζουμε την σάλτσα. Σωτάρουμε το σκορδο ψιλοκομμένο στο λάδι και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και 1,5 ποτηρι νερό. Βράζουμε για λίγο (η σάλτσα πρεπει να ειναι πολύ αραιή).

Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά και στρώνουμε σε πυρέξ χωρίς να αφήσουμε κενά.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα (πρεπει να τα σκεπάζει) και με την κρεμα γάλακτος. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε περιπου 40' στους 180 C. Κατόπιν αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε αλλα 10' να ροδίσουν.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (79) | Εμφανίσεις: 135987
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (18)
16. 26-01-2012 18:44
 
Ναι η σάλτσα πρέπει να είναι οσο πιο κρύα γίνεται γιατι αν είναι ζεστή τα κανελόνια θα σπάσουν.
 
vago
17. 03-09-2012 21:59
 
την ίδια συνταγή φτιάχνω κι εγώ...την έκλεψα από το κουτί κανελόνια μελισσα...δεν ειχα δει την δική σου νωρίτερα, αλλά ευτυχώς που βάζουν κι αυτοί συνταγές και συνήθως είναι καλές! :)
 
sardelaki
18. 27-04-2016 18:45
 
Τη επόμενη φορά που θα το κάνετε συμπληρώστε στη γέμιση μικρά κομματάκια havarti! θα με θυμηθείτε ;)
 
katepapa

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 09/10/17 )