Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κουκουλωτά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από xrysa   
Τρίτη, 04/03/08

Αυτή την συνταγή δεν την έχω δοκιμάσει την βρήκα με αφορμή μια συζήτηση που έγινε στο forum όπου η elie έψαχνε πως γίνεται αυτό το γλυκάκι, είναι παραδοσιακό της Βοιωτίας και λέγεται μυγδαλάτο ή κουκουλωτό. Η elie μας υποσχέθηκε εντυπώσεις και φωτογραφία οπότε και εγώ βάζω την συνταγή.

Υλικά
  • 1 κιλό αμυγδαλόψυχα
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 8-10 ασπράδια
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ σιμιγδάλι ψιλό
  • ξύσμα λεμονιού
  • λίγη σόδα στην μύτη του κουταλιού
  • 2 βανίλιες
  • Ζάχαρη άχνη για το κουκούλωμα
  • λίγο κονιάκ
Εκτέλεση
Περνάμε τα αμύγδαλα στο μούλτι. Και κατόπιν τα ανακατεύουμε με την ζάχαρη. Τα αφήνουμε να σταθούν λίγο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, την σόδα, το ξύσμα λεμονιού και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε τα ασπράδια ελαφρά όχι μαρέγκα και τα προσθέτουμε στην προηγούμενη ζύμη. (Βάζουμε από 8 έως 10 ασπράδια ανάλογα, ώστε να μας βγεί μια ζύμη μαλακή. Πλάθουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Οταν κρυώσουν τα αλείφουμε με ένα πινέλο κονιάκ και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη .Για να κρατήσουν περισσότερο πρέπει να τυλιχτούν ένα ένα.

Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6495
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 04-03-2008 17:17
 
ΜΙΑΜ ΜΙΑΜ ΤΕΛΕΙΟ-ΑΡΙΣΤΑ-ΕΥΓΕ!!!!!!!!!!!!!
 
melina
2. 04-03-2008 18:06
 
τελικα τα παραδοσιακα ειναι τα καλυτερα 8) 8) μπραβο χρυσα
 
sgrav
3. 05-03-2008 10:17
 
Πολύ νόστιμο και εύκολο μου ακούγεται.... Θα το φτιάξω. ;) 
 
Ευχαριστούμε, Χρύσα.
 
Pan

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 04/03/08 )