Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σάμαλι νηστίσιμο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
Έχει υποβληθεί από xrysa   
Τετάρτη, 05/03/08
Ευρετήριο άρθρου
Σάμαλι νηστίσιμο
Σελίδα 2
Ενα πολύ ωραίο σιροπιαστό γλυκό για τις μέρες της νηστείας.
Υλικά
  • 2 φλυτζάνες σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλυτζάνα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλυτζάνα ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μπέκιν
  • 1/2 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
  • 3 φλυτζάνια σουρωτή
Σιρόπι
  • 4 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 3 1/2 φλυτζάνια νερό
  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • 1 ξύλο κανέλα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα δύο σιμιγδάλια και το μπέκιν.Χτυπάμε την μαστίχα με λίγη ζάχαρη για να μην κολλήσει και την ρίχνουμε στο σιμιγδάλι μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη.Προσθέτουμε την σουρωτή και κάνουμε έναν αραιό χυλό, το αδειάζουμε σε ταψάκι και το αφήνουμε να σταθεί γύρω στις 2 ώρες για να τραβήξει τα υγρά. Ψήνουμε στους 200 περίπου 40 με 50 λεπτά.Μόλις κρυώσει ετοιμάζουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε.
Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 40831
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (19)
1. 05-03-2008 13:17
 
αχ...χρυσα μου :upset :upset αυτη δεν ειναι νηστεια ;) ;) ;) αυτη ειναι αμαρτια
 
sgrav
2. 05-03-2008 13:24
 
συμφωνώ με την προλαλείσασα χααχχαχα :zzz
 
melina
3. 05-03-2008 13:43
 
Αχ, Χρύσα...... Υπέροχη συνταγή! Ευχαριστούμε που την δημοσίευσες.
 
Pan
4. 05-03-2008 14:22
 
χρυσα θα μπορουσες να μας πεις τι νουμερο ταψι βαζεις γιαυτη τη δοση΄΄
 
sgrav
5. 05-03-2008 19:08
 
Δεν το βάζω σε μεγάλο sgrav γιατί δεν φουσκώνει πολύ, 30 νούμερο είναι καλό . Την πρώτη φορά που το έκανα το έβαλα σε μεγαλύτερο και έγινε πολύ λεπτό.
 
xrysa
6. 05-03-2008 19:51
 
Γειά σου Χρύσα! Το ταψί χρειάζεται να το αλείψουμε με λάδι για να μην κολλήσει ο χυλός :?
 
debbier
7. 05-03-2008 20:10
 
Χρύσα τα σιροπιαστά είναι ή αδυναμία μου.Μπράβο κορίτσι μου!! Όταν λές σουρωτή εννοείς σόδα σε μπουκάλι? :p
 
YANNA
8. 05-03-2008 23:02
 
Ναι debbier το λαδώνουμε το ταψί δεν το έγραψα ε? συγγνώμη για την παράλλειψη. 
Γιάννα μπορείς να βάλεις ή σόδα από μπουκάλι ή από κουτάκι το ίδιο είναι.
 
xrysa
9. 07-03-2008 19:03
 
Ευχαριστώ για την απάντηση Χρύσα, οταν δοκιμάσω την συνταγή θα γράψω τις εντυπώσεις μου που σίγουρα θα είναι οι καλύτερες! 
:zzz
 
debbier
10. 20-04-2008 19:26
 
εγω το εφτιαξα σημερα που περιμενω τη νονα του μικρου ,κι εγινε τελειο! αντι για σοδα εβαλα πορτοκαλαδα με ανθρακικο, εριξα και αμυγδαλακι ψιλοκομενο απο πανω, και το ταψι δεν χρειαζεται καθολου λαδωμα ,οταν παιφτει το συροπι ανεβαινει μονο του τελειο χρυσα :) :) :) :) :)
 
soulapapaf
11. 21-04-2008 10:50
 
Χαίρομαι που σου άρεσε soulapapaf ωραία και η αλλαγή με την πορτοκαλάδα και εγώ περιμένω τις νονές των παιδιών αυτήν την εβδομάδα οπότε θα το δοκιμάσω και εγώ έτσι :)
 
xrysa
12. 02-03-2009 13:31
 
Με απόσταση 1 χρόνου, μία ακόμη ερώτηση για τη xrysa, ή όποιος/α άλλος/η γνωρίζει: 
Η συνταγή έχει 2 μετράρια. 
Την φλυτζάνα, και 
το φλυτζάνι. 
Σε τι διαφέρουν από πλευράς χωρητικότητας αυτά τα δύο; 
Συγνώμη για την ασχετοσύνη μου αλλά ήξερα μόνο το φλυτζάνι του τσαγιού και το φλυτζανάκι του καφέ. 
Η φλυτζάνα;
 
Barberian
13. 02-03-2009 19:47
 
Barberian το ίδιο πράγμα είναι η φλυτζάνα με το φλυτζάνι του τσαγιού .
 
xrysa
14. 02-03-2009 21:22
 
Σε ευχαριστώ Χρύσα για την άμεση ανταπόκριση :)
 
Barberian
15. 04-03-2009 21:24
 
Χρύσα η συνταγή σου είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ. 
Και βγάζει ένα γλυκό απλό στο φτιάξιμο αλλά νοστιμότατο. 
Το έφτιαξα χθες και σήμερα μετά βίας διαφύλαξα λίγα του κομμάτια. 
Σε Ευχαριστώ. 
Να πω μόνο ότι το άφησα 60 λεπτά στο φούρνο. 
(Χρησιμοποιώ φούρνο παλιό. Όχι αερόθερμο). 
Αναρωτιέμαι, αν του έβαζα ένα ή δύο αυγά δεν θα αποκτούσε χρώμα; Ή μήπως μετά το αυγό θα σκέπαζε τη γεύση της μαστίχας; 
Τι λες;
 
Barberian


Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 03/03/10 )