Σελίδα 2 από 2 Ενα πολύ ωραίο σιροπιαστό γλυκό για τις μέρες της νηστείας.
Υλικά
- 2 φλυτζάνες σιμιγδάλι χοντρό
- 1 φλυτζάνα σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλυτζάνα ζάχαρη
- 1 φακελάκι μπέκιν
- 1/2 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
- 3 φλυτζάνια σουρωτή
Σιρόπι
- 4 φλυτζάνια ζάχαρη
- 3 1/2 φλυτζάνια νερό
- 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
- 1 ξύλο κανέλα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα δύο σιμιγδάλια και το μπέκιν.Χτυπάμε την μαστίχα με λίγη ζάχαρη για να μην κολλήσει και την ρίχνουμε στο σιμιγδάλι μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη.Προσθέτουμε την σουρωτή και κάνουμε έναν αραιό χυλό, το αδειάζουμε σε ταψάκι και το αφήνουμε να σταθεί γύρω στις 2 ώρες για να τραβήξει τα υγρά. Ψήνουμε στους 200 περίπου 40 με 50 λεπτά.Μόλις κρυώσει ετοιμάζουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε. Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 40799 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
|