Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Χαλβάς Νο.03 (της μαμάς) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από yiouli   
Πέμπτη, 06/03/08

Αυτό είναι το πρώτο γλυκό που έμαθα να φτιάχνω όταν ήμουν περίπου 10 ετών. Το συγκράτησα εύκολα γιατί είχε απλές αναλογίες:

Υλικά :
  • 1 λάδι
  • 2 σιμιγδάλι
  • 3 ζάχαρη
  • 4 νερό

Επιπλέον:

  • 2-3 γαρυφαλλάκια
  • 1/2 κουτ. γλ. κανέλλα.

Αν θέλουμε αντί να βάλουμε 4 μεζούρες νερό βάζουμε 2 μεζούρες γάλα και 2 νερό. Γίνεται πιο νόστιμο αλλά δεν είναι νηστίσιμο.Λίγα αμύγδαλα και λίγες σταφιδούλες προαιρετικά (ή κάποιους άλλου ξηρούς καρπούς, ανάλογα με τα γούστα μας)Σημ. ακολουθούμε την ίδια μεζούρα για όλα π.χ. φλ. του τσαγιού ή κεσεδάκι γιαουρτιού ή ότι άλλο θέλουμε.

Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τα κανελλογαρύφαλα μέχρι να κάψει καλά το μίγμα.
Αποσύρουμε και σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με τους ξηρούς καρπούς. Μόλις κάψει το λάδι ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε. Έπειτα ρίχνουμε σιγά-σιγά τα υγρά και με προσοχή γιατί ''πετάγεται''. Ανακατεύουμε καλά και είναι έτοιμο. Το βάζουμε σε φόρμα και ρίχνουμε ζάχαρη και κανελλίτσα από πάνω.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 5995
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 07-03-2008 14:18
 
τέλειο κουκλίτσα μου μπράβο και προπαντώς εύκολο!!!!!!!!!
 
melina
2. 07-03-2008 20:17
 
αγαπημενη πραγματικα μαμαδιστικη συνταγη :) :) :) :)
 
sgrav
3. 07-03-2008 22:17
 
Εγώ προσθέτω κι ένα μεγάλο κομμάτι φλούδα πορτοκάλι, όση ώρα βράζει το νερό και παίρνει ακόμα ωραιότερο άρωμα.
 
MARY2
4. 02-04-2008 22:10
 
Μελίνα μου θαυμάσιο!!! οι μαμάδες πάντα κάνουν!νόστιμα!απλά!θαύματα!!! 
Mary2 πολύ καλή η ιδέα σου για το κομμάτι φλούδας πορτοκαλιού!! 
με πρώτη ευκαιρία θα το φτιάξω!!! :)
 
kleiw
5. 14-09-2010 18:36
 
Μολις διαβασα την συνταγη σου !!! 
Ετσι ακριβως την εφτιαχνε και η δικη μου η μαμα !! Σιγουρα ηταν και για μενα το πρωτο γλυκο που εμαθα να κανω !! Ακομα και τωρα οταν τον κανω η μυρωδια του καβουρντισμενου συμιγδαλιου με γυρναει πισω παρα πολλα χρονια !!! Εχω φαει ολες σχεδον τις παραλλαγες του χαλβα !! 
Καμμια δεν συγκρινεται με την γευση του χαλβα των ...μαμαδων μας !!! Χα Χα Χα
 
m22
6. 19-09-2010 01:48
 
Αύριο τον δοκιμάζω και θα σου πω! 
Πάντως είναι όντως εύκολος στη μνήμη - 1 2 3 4 τα φλυτζάνια με τη σειρά!
 
linmak88

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 12/03/10 )