Αυτό είναι το πρώτο γλυκό που έμαθα να φτιάχνω όταν ήμουν περίπου 10 ετών. Το συγκράτησα εύκολα γιατί είχε απλές αναλογίες:
Υλικά : - 1 λάδι
- 2 σιμιγδάλι
- 3 ζάχαρη
- 4 νερό
Επιπλέον: - 2-3 γαρυφαλλάκια
- 1/2 κουτ. γλ. κανέλλα.
Αν θέλουμε αντί να βάλουμε 4 μεζούρες νερό βάζουμε 2 μεζούρες γάλα και 2 νερό. Γίνεται πιο νόστιμο αλλά δεν είναι νηστίσιμο.Λίγα αμύγδαλα και λίγες σταφιδούλες προαιρετικά (ή κάποιους άλλου ξηρούς καρπούς, ανάλογα με τα γούστα μας)Σημ. ακολουθούμε την ίδια μεζούρα για όλα π.χ. φλ. του τσαγιού ή κεσεδάκι γιαουρτιού ή ότι άλλο θέλουμε.
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τα κανελλογαρύφαλα μέχρι να κάψει καλά το μίγμα. Αποσύρουμε και σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με τους ξηρούς καρπούς. Μόλις κάψει το λάδι ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε. Έπειτα ρίχνουμε σιγά-σιγά τα υγρά και με προσοχή γιατί ''πετάγεται''. Ανακατεύουμε καλά και είναι έτοιμο. Το βάζουμε σε φόρμα και ρίχνουμε ζάχαρη και κανελλίτσα από πάνω. Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 7479 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |