Υλικά
- Φύλλο σφολιάτας σπιτικό ή έτοιμο ή χειροποίητα σπιτικά χωριάτικα φύλλα
- 500-700 γρ κιμά ανάμικτο ή σκέτο μοσχαρίσιο(ή αναμικτο μοσχαρίσιο με αρνί ή κοτόπουλο)
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2-3 πράσα(Σςςςςς μη με πάρει μυρωδιά ο άντρας μου ότι βάζω πράσο μέσα και δεν ξαναφάει)
- λίγο μαιντανό και άνηθο και λίγη σάλτσα 1 κουταλιά(προαιρετικά)
- αλάτι πιπέρι(αν θέλουμε μείγμα απο πράσινο κόκκινο άσπρο πιπέρι και σπόρους κόλιαντρου)
- τυρί φέτα (αν θέλετε) εγώ βάζω.Δεν μου αρέσουν σκέτες οι πίτες αναγκαστικά μόνο όταν νηστεύουμε.....
Αυτή τη φορά στην πίτα έβαλα και κομματάκια απο μπριζόλες χοιρινές που περίσσεψαν απο την προηγούμενη μέρα και έγινε πολύ ωραία η πίτα - 2-3-4 αυγά (και αυτά προαιρετικά για σας)
Υλικά :
Σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα ρίχνουμε τον κιμά αλάτι πιπέρι και όλα τα υπόλοιπα εκτός απο τα αυγά και το τυρί που τα ρίχνουμε στο τέλος. Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε το πρώτο φύλλο της σφολιάτας .Ρίχνουμε τη γέμιση σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας χαράζουμε βουτυρώνουμε ρίχνουμε σουσάμι απο πάνω αν θέλουμε και ψήνουμε την πίτα στους 180 ο βαθμούς για 50- 1 ώρα μέχρι να ροδίσει η πίτα μας. Αν την κάνουμε με χωριάτικα φύλλα βάζουμε εναλάξ φύλλο βουτυρωμένο με γέμιση μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.Ψήσημο στους ίδιους βαθμούς |
|
Προσθήκη ως Αγαπημένο (25) | Εμφανίσεις: 27297 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |