Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τυρόπιτα με κανταϊφι Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από sgrav   
Πέμπτη, 06/03/08
Υλικα
  • 1 πακετο φυλλο καταιφι
  • 400γραμ κασερι
  • 6 αυγα
  • 1 πιπερια κοκινη ψιλοκομμενη(προεραιτικα)
  • 200 γραμ φετα
  • 100 γραμ ανθοτυρο
  • 200 γραμ κεφαλογραβιερα
  • 1 κουτι γαλα εβαπορε διαλυμμενο στη μιση ποσοτητα νερου
  • 250 γραμ φρεσκο βουτυρο
Εκτελεση
  • τριβουμε τα τυρια σε χοντρο τριφτη και λιωνουμε το ανθοτυρο με το πηρουνι
  • τα βαζουμε σε ενα μπωλ και τα ανακατευουμε
  • αλοιφουμε με βουτυρο ενα πυρεξ και βαζουμε το μισο απο το φυλλο και το ανοιγουμε με τα δαχτυλα μας καλα
  • σκορπιζουμε επανω το μειγμα των τυριων να παει παντου και βαζουμε το υπολοιπο καταιφι καλα ανοιγμενο
  • ζεσταινουμε το υπολοιπο βουτυρο σε ενα κατσαρολακι και περιχυνουμε την πιτα
  • σε ενα μπωλ χτυπαμε τα αυγα με το γαλα και περιχυνουμε κουταλια-κουταλια την πιτα
  • ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 30-40 λεπτα να ροδισει καλα

Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 18508
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 07-03-2008 12:58
 
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΗ! ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΥΡΟΠΙΤΟΥΛΑ... ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ :zzz
 
melina
2. 07-03-2008 22:25
 
ξεχασα να αναφερω οτι μολις την ετοιμασουμε και πριν την ψησουμε την αφηνουμε 1 ωρα να τραβηξει
 
sgrav
3. 22-04-2010 13:38
 
Είναι τέλεια! Γίνεται σαν σουφλέ. 
Την φτιάχνω πάντα όταν έχω τραπέζι και εντυπωσιάζω!!! 
Δεν βάζω πιπεριά. :zzz :zzz
 
nikianton

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 10/02/10 )