Το πιάτο αυτό είναι πολύ απλό αλλά πεντανόστιμο.Το βρήκα απο ένα απόκομα απο περιοδικό το οποίο δεν ξέρω ποιο είναι και έκανα μερικές αλλαγές .Είναι νηστίσιμη μακαρονάδα με πολύ φίνα γεύση.
Υλικά
- 1/2 kg σπαγγέτι
- 8 αγκινάρες
- 1 κούπα λάδι
- 1 ποτήρι νερό
- 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ματσάκι μαιντανό
- αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφαιρώντας τα σκληρά εξωτερικά φύλλα.Κόβουμε λίγο τις κορυφές και αφαιρούμε το χνουδάκι απο την καρδιά.Τις τρίβουμε με λεμονόκουπες και τις βουτάμε σε μπωλ με νερό στο οποίο έχουμε ρίξει λεμόνι και φέτες λεμονιού. Καθαρίζουμε απο τις ίνες τα κοτσανάκια και τα ρίχνουμε και αυτά στο νερό. Κόβουμε κάθε σκελίδα σκόρδο στα 2 και μαδάμε τα φυλλαράκια απο το δυόσμο. Γεμίζουμε τις καρδίες απο τις αγκινάρες με μισή σκελίδα σκόρδο και το δυόσμο και τα πιέζουμε καλά για να μείνουν στην θέση τους. Βάζουμε τις αγκινάρες και τα κοτσανάκια σε κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι, το νερό αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 45 περίπου λεπτά , προσέχοντας μην κολλήσουν.Αν χρειαστεί προσθέτουμε νεράκι. Βράζουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε σε πιατέλα και τους ρίχνουμε τις αγκνάρες με το λάδι τους.Τρίβουμε μπόλικο μαύρο πιπέρι απο πάνω και ρίχνουμε και λίγο ξύσμα λεμονιού. Αν δεν νηστεύετε ή αν θέλετε να το κάνετε πιο πλούσιο στην γεύση, βράστε φρέσκα ζυμαρικά και πασπαλίστε το πιάτο με μπόλικο πεκορίνο όπως είναι και η γνήσια Ιταλική συνταγή.Στην περίπτωση αυτή παραλείπετε το ξύσμα. Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 8921 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |