Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σπαγγέτι με αγκινάρες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από al1975   
Παρασκευή, 07/03/08

Το πιάτο αυτό είναι πολύ απλό αλλά πεντανόστιμο.Το βρήκα απο ένα απόκομα απο περιοδικό το οποίο δεν ξέρω ποιο είναι και έκανα μερικές αλλαγές .Είναι νηστίσιμη μακαρονάδα με πολύ φίνα γεύση.

Υλικά
  • 1/2 kg σπαγγέτι
  • 8 αγκινάρες
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό
  • αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφαιρώντας τα σκληρά εξωτερικά φύλλα.Κόβουμε λίγο τις κορυφές και αφαιρούμε το χνουδάκι απο την καρδιά.Τις τρίβουμε με λεμονόκουπες και τις βουτάμε σε μπωλ με νερό στο οποίο έχουμε ρίξει λεμόνι και φέτες λεμονιού.
Καθαρίζουμε απο τις ίνες τα κοτσανάκια και τα ρίχνουμε και αυτά στο νερό.
Κόβουμε κάθε σκελίδα σκόρδο στα 2 και μαδάμε τα φυλλαράκια απο το δυόσμο.
Γεμίζουμε τις καρδίες απο τις αγκινάρες με μισή σκελίδα σκόρδο και το δυόσμο και τα πιέζουμε καλά για να μείνουν στην θέση τους.
Βάζουμε τις αγκινάρες και τα κοτσανάκια σε κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι, το νερό αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 45 περίπου λεπτά , προσέχοντας μην κολλήσουν.Αν χρειαστεί προσθέτουμε νεράκι.
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε σε πιατέλα και τους ρίχνουμε τις αγκνάρες με το λάδι τους.Τρίβουμε μπόλικο μαύρο πιπέρι απο πάνω και ρίχνουμε και λίγο ξύσμα λεμονιού.
Αν δεν νηστεύετε ή αν θέλετε να το κάνετε πιο πλούσιο στην γεύση, βράστε φρέσκα ζυμαρικά και πασπαλίστε το πιάτο με μπόλικο πεκορίνο όπως είναι και η γνήσια Ιταλική συνταγή.Στην περίπτωση αυτή παραλείπετε το ξύσμα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 8921
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 07-03-2008 18:21
 
Ετσι οπως μας την παρουσιαζεις Αγγελικουλα, φαινεται πολυ νοστιμη! Να σκεφτεις οτι δεν τρωω αγκιναρες, αλλα απο τι φαινεται θα αρχισουν να μου αρεσουν. Θα δοκιμαστει αμεσα... 
Σ' ευχαεριστουμε για την απλοτατη συνταγουλα! :grin :zzz :)
 
katerinakimam
2. 07-03-2008 20:35
 
Δεν έχω καθαρίσει ποτέ αγκινάρες και μου φαίνεται πολύ δύσκολο! Θα τις φτιάξω για πρώτη φορά με αυτή τη συνταγή, έτσι για να δελεάσω και τον δύσκολο να φάει κάτι υγιεινό :grin
 
Ranja
3. 11-03-2008 08:35
 
Γιάμι.... :zzz :zzz  
Και όχι...δεν θα παραλείψω το πεκορίνο..του πάει πολύ :)
 
Flora
4. 11-03-2008 09:16
 
Πολύ νόστιμη ιδέα Αγγελική!! Ότι πρέπει για μια αποτοξίνωση από τα θαλασσινά!! Ράνια μου δεν είναι δύσκολο το καθάρισμα τις αγκινάρας αρκεί να φορέσεις γάντια γιατί τα χεράκια σου θα μαυρίσουν.
 
Mary
5. 11-03-2008 13:17
 
H αγκινάρα είναι ένα απο τα πιο αγαπημένα μου λαχανικά και πραγματικά καθαρίζεται πανέυκολα. 
Μπορείτε να προσθέσετε στο νερό που τις βάζετε εκτός απο λεμόνι προσθέστε και 1 κουταλάκι αλεύρι, το είδα που το έκανε χθες η μητέρα μου και μου είπε οτι τις εμποδίζει να μαυρίζουν. 
Πάντως όσο απλή και να ακούγεται είναι πραγματικά πάρα πολύ νόστιμη.
 
al1975
6. 11-03-2008 13:40
 
Πολύ νόστιμη μακαρονάδα (ΝΑΙ, στο πεκορίνο), και να δεις πώς τη λένε στα ιταλιάνικα... θα το θυμηθώ;
 
elie
7. 11-03-2008 14:02
 
μμμ...νοστιμοτατη και νηστησιμη πολυ ωραια ιδεα :zzz :zzz :zzz
 
sgrav

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 04/05/11 )