Ένα πανεύκολο και πολύ νόστιμο αποκριάτικο νηστίσιμο φαγητό. Τρώγεται και κρύο στην εξοχή την Καθαρά Δευτέρα. Υλικά
- 6-7 σουπιές
- 1 κρεμμύδι
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ντομάτα(μεσαία) ψιλοκομμένη
- μισό ματσάκι μαϊντανό
- λίγη ρίγανη
- λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
- 3-4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
Εκτέλεση Καθαρίζω τις σουπιές και ψιλοκόβω τα πλοκάμια. Τσιγαρίζω σε λίγο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα πλοκάμια. Προσθέτω τη ντομάτα, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.Τα κατεβάζω από τη φωτιά, ρίχνω τη φρυγανιά και γεμίζω τις σουπιές (όχι πολύ γεμάτες). Με μία οδοντογλυφίδα συγκρατώ τη γέμιση. Παίρνω ένα πυρέξ, γυρίζω τις σουπιές με το γυαλιστερό τους μέρος προς τα πάνω, προσθέτω 1 φλιτζάνι λάδι, 1 φλιτζάνι λευκό κρασί, μισό φλιτζάνι νερό και λίγο λεμόνι. Ψήνω στην αντίσταση στους 200°Cώσπου να ροδίσει το φαγητό. Καλή όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 21715 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |