Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Λικέρ πορτοκάλι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τετάρτη, 12/03/08
Ευρετήριο άρθρου
Λικέρ πορτοκάλι
Σελίδα 2

Συνταγη της μαμας γινεται πολύ μυρωδατο και διαυγες

 

Υλικα (για 1,200 lt λικερ):

  • 2 μεγαλα πορτοκαλια ή 4 μικρα
  • 500 ml οινοπνευμα
  • 750ml νερο
  • 500 γρ ζαχαρη
photo0005_400_02.

Εκτελεση:

Με ένα μαχαιρι ξεφλουδιζουμε πολύ ψιλη τη φλουδα των πορτοκαλιων ώστε να παρουμε οσο γινεται λιγοτερο ασπρο.

Τις βαζουμε σε ένα γυαλινο βαζο με το οινοπνευμα το νερο και τη ζαχαρη και κλεινουμε για 15 μερες.

Επειτα από 15 μερες περναμε το λικερ από το σουρωτηρι αφου εχουμε βαλει μια γαζα για να γινει διαυγες.Τοποθετουμε ΠΑΝΤΑ σε γυαλινα μπουκαλια και είναι ετοιμο!!

Καλη επιτυχια !


Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 20578
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (17)
1. 12-03-2008 22:14
 
Φαίνεται πολύ ωραίο και εύκολο!!! Το αφήνεις καθόλου στον ήλιο?
 
MARY2
2. 13-03-2008 08:05
 
σ ευχαριστω πολυ μαργαριτα μου θα το φτιαξω και θα σου γραψω εντυπωσεις και επειδη εχω φτιαξει και αλλα λικερ ο καλυτερος τροπος να το φιλτραρεις ειναι να βαλεις αντι για γαζα ενα φιλτρο του καφε βρεγμενο και καλα στιμμενο :) :) :) :)
 
sgrav
3. 13-03-2008 09:16
 
Που το βάζεις 15 ημέρες, σε φως όπως το λικέρ βύσσινο ή σε σκοτάδι? :? :? :?
 
yiouli
4. 13-03-2008 09:42
 
να ειστε καλα κοριτσια .εγω μονο λικερ βυσσινο εχω κανει η μητερα μου που το κανειτακτικα μου ειπε οτι οχι δεν το βαζει καθολου στον ηλιο το αφηνει απλα στον παγκο της κουζινας. 
καλη επιτυχια σας ευχομαι!!
 
margarita79
5. 13-03-2008 10:18
 
Πολύ ωραίο ακούγεται και με εχει πιάσει και μια μανία με τα λικέρ φέτος. Ερώτηση: Μπορούμε αντί για οινόπνευμα να βάλουμε π.χ. κονιάκ? Ευχαριστώ
 
IRINI
6. 13-03-2008 10:41
 
συνηθως στα λικερ και εμεις κονιακ βαζουμε αλλα ρωτησα και μου ειπε οχι στο συγκεκριμενο!!θα καλυψει την γευση του πορτοκαλιου.αν το δοκιμασεις μας λες..
 
margarita79
7. 13-03-2008 11:11
 
εγώ πολλές φορές αντικαθιστώ το οινόπνευμα με τσικουδιά (άοσμη).
 
MARY2
8. 13-03-2008 11:57
 
Λικέρ πορτοκάλι δεν έχω ξαναφτιάξει. Θα την δώσω και στην μητέρα μου. Συνήθως φτιάχνουμε λικέρ βύσσινο και βερύκοκο. Και φράουλα... Τώρα θα δοκιμάσω και πορτοκάλι.... Ευχαριστούμε, margarita79! :)
 
Pan
9. 13-03-2008 13:45
 
Γειά σας. Παρακαλώ θα ήθελα να μου πείτε που θα βρω οινόπνευμα για λικέρ. Σας ευχαριστώ :)
 
Mimika
10. 13-03-2008 13:48
 
μιμικα μου υπαρχει σχεδον σε ολες τις καβες και ειδικα σε αυτες που πουλανε χυμα κρασι τσιπουρο κτλ
 
sgrav
11. 18-04-2008 13:45
 
Μαργαρίτα, χθες έβαλα μπρος τη συνταγή σου για λικέρ πορτοκάλι. Ελπίζω να μου πετύχει! Τώρα ξεκουράζεται στον πάγκο της κουζίνας, και θα σου πω τα αποτελέσματα σε 15 ημέρες!
 
katerina
12. 18-04-2008 14:24
 
καλή επιτυχία Κατερινάκι, όταν γίνει ενημερωσέ μας σε παρακαλώ γιατί θέλω να το φτιάξω και γω. :p
 
mb04
13. 18-04-2008 15:31
 
καλη επιτυχια!!!!!
 
margarita79
14. 18-04-2008 20:10
 
Δεν έχω κάνει ποτέ μου λικέρ αλλά η συνταγή σου Μαργαρίτα μου φάνηκε πολύ εύκολη και λέω να την δοκιμάσω :)
 
xrysa
15. 20-05-2008 10:27
 
Έφτιαξα το λικέρ σου, Μαργαρίτα. Πολύ μυρωδάτο με λεπτή γεύση πορτοκαλιού. Στην αρχή μου φάνηκε λίγο δυνατό (μεθούσες και με τη μυρωδιά...), αλλά τώρα που το έβαλα στο μπουκάλι του και πέρασαν μερικές ημέρες, είναι πολύ καλύτερο. Μου βγήκε αρκετά αραιό, σαν νερό, κι όχι σαν το λικέρ μαστίχας, π.χ. που έγινε σαν ελαφρύ σιρόπι. Έτσι πρέπει να είναι; Αν ναι, το πέτυχα, και ήταν πολύ πολύ απλό...
 
katerina


Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 10/05/08 )