Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Λικέρ πορτοκάλι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τετάρτη, 12/03/08
Ευρετήριο άρθρου
Λικέρ πορτοκάλι
Σελίδα 2

Συνταγη της μαμας γινεται πολύ μυρωδατο και διαυγες

 

Υλικα (για 1,200 lt λικερ):

  • 2 μεγαλα πορτοκαλια ή 4 μικρα
  • 500 ml οινοπνευμα
  • 750ml νερο
  • 500 γρ ζαχαρη
photo0005_400_02.

Εκτελεση:

Με ένα μαχαιρι ξεφλουδιζουμε πολύ ψιλη τη φλουδα των πορτοκαλιων ώστε να παρουμε οσο γινεται λιγοτερο ασπρο.

Τις βαζουμε σε ένα γυαλινο βαζο με το οινοπνευμα το νερο και τη ζαχαρη και κλεινουμε για 15 μερες.

Επειτα από 15 μερες περναμε το λικερ από το σουρωτηρι αφου εχουμε βαλει μια γαζα για να γινει διαυγες.Τοποθετουμε ΠΑΝΤΑ σε γυαλινα μπουκαλια και είναι ετοιμο!!

Καλη επιτυχια !


Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 20573
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (17)
16. 20-05-2008 14:53
 
κατερινακι χαιρομαι που σου αρεσε ναι η αληθεια ειναι οτι οσο μενει γινεται και καλυτερο ,αναδικνυεται η μυρωδια του πορτοκαλιου και φευγει η εντονη γευση του αλκοολ και ναι ετσι πρεπει να ειναι αραιο οσο για τη γευση αν θελεις πιο εντονη τη γευση του πορτοκαλιου την επομενη φορα προσθεσε τη φλουδα απο ακομα ενα μικρο πορτοκαλι
 
margarita79
17. 20-05-2008 16:46
 
Ακριβώς έτσι όπως τα λες, Μαργαρίτα, μέρα με τη μέρα γίνεται καλύτερο. Και αφού το πέτυχα, αρχίζω και νέα παραγωγή!!!  
Σε ευχαριστούμε, Μαργαριτούλα, για την τόσο ωραία συνταγή!!!
 
katerina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 10/05/08 )