Υλικά
- 1 μέτριο πορτοκάλι Μέρλιν
- 250 γρ. καλαμποκέλαιο
- 2 κούπες αλεύρι farina up κόκκινο
- 2 κούπες ζάχαρη
- 4 μεγάλα αβγά
- 1 κουταλιά baking powder
- Mισό φακελάκι τριμμένη κουβερτούρα Παυλίδη (50 γρ.) προαιρετικά
Εκτέλεση: Σ’ ένα ταψί στρογγυλό Νο 26-28 ζεσταίνω το μισό από το καλαμποκέλαιο για 2 λεπτά στο φούρνο που προθερμαίνεται ( έτσι γλυτώνω το βουτύρωμα του ταψιού). Παίρνω ένα βαθύ μπολ βάζω το ζεστό λάδι, το υπόλοιπο κρύο λάδι και τη ζάχαρη. Αρχίζω ν’ ανακατεύω το μίγμα μ’ ένα κουτάλι και σιγά σιγά προσθέτω (πάντα ανακατεύοντας) 1-1 τ’ αβγά. Μετά προσθέτω το πορτοκάλι πολτοποιημένο στο multi (αφού έχω αφαιρέσει μόνο τα κουκούτσια) και το αλεύρι με το baking. Στο τέλος αν θέλω ρίχνω και την τριμμένη κουβερτούρα. Ψήνω το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 ° C ( αντίσταση ) για 50 λεπτά και ακόμα 10 λεπτά με σβηστό φούρνο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 20431 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |