Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κέικ με πολτό πορτοκαλιού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από MARY2   
Τετάρτη, 12/03/08
____400_01

Υλικά

  • 1 μέτριο πορτοκάλι Μέρλιν
  • 250 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 2 κούπες αλεύρι farina up κόκκινο
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 1 κουταλιά baking powder
  • Mισό φακελάκι τριμμένη κουβερτούρα Παυλίδη (50 γρ.) προαιρετικά
Εκτέλεση:

Σ’ ένα ταψί στρογγυλό Νο 26-28 ζεσταίνω το μισό από το καλαμποκέλαιο για 2 λεπτά στο φούρνο που προθερμαίνεται ( έτσι γλυτώνω το βουτύρωμα του ταψιού). Παίρνω ένα βαθύ μπολ βάζω το ζεστό λάδι, το υπόλοιπο κρύο λάδι και τη ζάχαρη. Αρχίζω ν’ ανακατεύω το μίγμα μ’ ένα κουτάλι και σιγά σιγά προσθέτω (πάντα ανακατεύοντας) 1-1 τ’ αβγά. Μετά προσθέτω το πορτοκάλι πολτοποιημένο στο multi (αφού έχω αφαιρέσει μόνο τα κουκούτσια) και το αλεύρι με το baking. Στο τέλος αν θέλω ρίχνω και την τριμμένη κουβερτούρα. Ψήνω το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 ° C ( αντίσταση ) για 50 λεπτά και ακόμα 10 λεπτά με σβηστό φούρνο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 20431
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 13-03-2008 08:10
 
ωραιοτατο και μοσχοβολιστο μαιρη μου ειμαι σιγουρη οτι ειναι τελειο 8) 8) 8)
 
sgrav
2. 13-03-2008 08:45
 
Βάζεις και τη φλούδα του πορτοκαλιού? :upset :? Με βιτάμ γίνεται?
 
yiouli
3. 13-03-2008 16:21
 
Γιούλι βάζω ολόκληρο το πορτοκάλι φλούδες,το άσπρο μέρος όλα. Εκτός από τα κουκούτσια και το σημείο που ενώνεται ο καρπός με το κοτσάνι. Κι εγώ όταν μου έδωσε τη συνταγή η θεία μου απόρησα λιγάκι (για τη φλούδα) αλλά γίνεταιτέλειο με υπέροχο άρωμα.Νομίζω ότι μπορείς να βάλεις και βιτάμ, αλλά με το καλαμποκέλαιο έχει λιγότερες θερμίδες και καθόλου μίξερ. 
Καλή επιτυχία!![
 
MARY2
4. 14-03-2008 22:34
 
EINAI TELEIO
 
SELINI
5. 15-03-2008 21:08
 
Σ' ευχαριστώ πολύ
 
MARY2
6. 08-12-2009 10:28
 
Παιδιά, όσοι αγαπάτε τη γεύση πορτοκαλιού στα γλυκά, δοκιμάστε το :), έγινε καταπληκτικό :zzz
 
joannoula
7. 06-11-2010 14:04
 
Εγώ θα το κάνω και θα το σιροπιάσω...θα σας πω νεότερα λοιπόν! :zzz
 
linmak88
8. 08-11-2010 00:12
 
ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΙΡΌΠΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΥΓΡΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΖΕΙΣ
 
MARY2

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 12/03/08 )