Καλαμαράκια γεμιστά Νο.02 (με πιπεριά Φλωρίνης και γραβιέρα) |
|
Έχει υποβληθεί από KATE
|
Τετάρτη, 12/03/08 |
Υλικά για 5 άτομα
Για τη γέμιση
- 2 ντομάτες
- ψίχα 2 λεμονιών
- 200 γρ. πιπεριές Φλωρίνης
- 200 γρ.ψίχα ψωμιού
- 150 γρ. γραβιέρα
Για τη βάση στο ταψί
- 1 κιλό πατάτες
- ένα μεγάλο κρεμμύδι
- 100 γρ. φινόκιο (μαραθοριζα)
- 2 τεμαχισμένες ντομάτες
- ψίχα ενός λεμονιού
- 4 αστερίες γλυκάνισο
- λίγο ζωμό κοτόπουλο
- ελαιόλαδο
- λίγη ζάχαρη
- 2 σκελίδες σκόρδο
- λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό
Εκτέλεση
- Κόβουμε όλες τις τομάτες στα 4 και βγάζουμε τα σπόρια. Τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά αφού τις αλείψουμε με ελαιόλαδο, λιωμένο σκόρδο και βασιλικό και τις αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης στη σχάρα ή στο φούρνο, αφαιρούμε το φλοιό τους και τις κόβουμε σε λωρίδες.
- Βράζουμε το φινόκιο κομμένο σε φέτες σε ζεματιστό νερό για τέσσερα λεπτά και το καραμελώνουμε στο τηγάνι με μια κουταλιά βούτυρο και δυο κουταλιές ζάχαρη. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε σημείο που να κρατάνε ακόμα.
- Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και ψιλοκόβουμε μόνο τα πόδια τους, κρατώντας τα υπόλοιπα ολόκληρα. Βρέχουμε το ψωμί σε νερό. Αφαιρούμε την ψίχα από το λεμόνι και κόβουμε φέτες το κρεμμύδι.
- Ετοιμάζουμε γέμιση με τις μισές τομάτες, το ψωμί, τις πιπεριές, τα πόδια από τα καλαμαράκια και κύβους από γραβιέρα, ανακατώνουμε, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Στρώνουμε σε ταψί τις πατάτες, κομμένες σε φέτες, το κρεμμύδι, τις υπόλοιπες τομάτες, το φινόκιο, την ψίχα λεμονιού, τους αστερίες του γλυκάνισου και λίγο ζωμό από κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε.
- Γεμίζουμε τα καλαμαράκια, τα αλατίζουμε και τα τοποθετούμε πάνω στα λαχανικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς. Ο χρόνος ψησίματος ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος των καλαμαριών. Τα καλαμαράκια πρέπει να μείνουν ζουμερά.
- Αν έχουν υγρά στο ταψί, τα χύνουμε σε ένα μικρό τηγάνι, το βάζουμε στη φωτιά και τα βράζουμε μέχρι να εξατμισθούν και να δέσει η σάλτσα μας.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 10676 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 04/09/10 )
|