Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ψάρια και θαλασσινά arrow Καλαμαράκια γεμιστά Νο.02 (με πιπεριά Φλωρίνης και γραβιέρα)
Καλαμαράκια γεμιστά Νο.02 (με πιπεριά Φλωρίνης και γραβιέρα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από KATE   
Τετάρτη, 12/03/08
Υλικά για 5 άτομα
  • 1 κιλό καλαμαράκια

Για τη γέμιση

  • 2 ντομάτες
  • ψίχα 2 λεμονιών
  • 200 γρ. πιπεριές Φλωρίνης
  • 200 γρ.ψίχα ψωμιού
  • 150 γρ. γραβιέρα
Για τη βάση στο ταψί
  • 1 κιλό πατάτες
  • ένα μεγάλο κρεμμύδι
  • 100 γρ. φινόκιο (μαραθοριζα)
  • 2 τεμαχισμένες ντομάτες
  • ψίχα ενός λεμονιού
  • 4 αστερίες γλυκάνισο
  • λίγο ζωμό κοτόπουλο
  • ελαιόλαδο
  • λίγη ζάχαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό
Εκτέλεση
  1. Κόβουμε όλες τις τομάτες στα 4 και βγάζουμε τα σπόρια. Τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά αφού τις αλείψουμε με ελαιόλαδο, λιωμένο σκόρδο και βασιλικό και τις αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης στη σχάρα ή στο φούρνο, αφαιρούμε το φλοιό τους και τις κόβουμε σε λωρίδες.
  2. Βράζουμε το φινόκιο κομμένο σε φέτες σε ζεματιστό νερό για τέσσερα λεπτά και το καραμελώνουμε στο τηγάνι με μια κουταλιά βούτυρο και δυο κουταλιές ζάχαρη. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε σημείο που να κρατάνε ακόμα.
  3. Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και ψιλοκόβουμε μόνο τα πόδια τους, κρατώντας τα υπόλοιπα ολόκληρα. Βρέχουμε το ψωμί σε νερό. Αφαιρούμε την ψίχα από το λεμόνι και κόβουμε φέτες το κρεμμύδι.
  4. Ετοιμάζουμε γέμιση με τις μισές τομάτες, το ψωμί, τις πιπεριές, τα πόδια από τα καλαμαράκια και κύβους από γραβιέρα, ανακατώνουμε, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  5. Στρώνουμε σε ταψί τις πατάτες, κομμένες σε φέτες, το κρεμμύδι, τις υπόλοιπες τομάτες, το φινόκιο, την ψίχα λεμονιού, τους αστερίες του γλυκάνισου και λίγο ζωμό από κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε.
  6. Γεμίζουμε τα καλαμαράκια, τα αλατίζουμε και τα τοποθετούμε πάνω στα λαχανικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς. Ο χρόνος ψησίματος ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος των καλαμαριών. Τα καλαμαράκια πρέπει να μείνουν ζουμερά.
  7. Αν έχουν υγρά στο ταψί, τα χύνουμε σε ένα μικρό τηγάνι, το βάζουμε στη φωτιά και τα βράζουμε μέχρι να εξατμισθούν και να δέσει η σάλτσα μας.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 10676
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 13-03-2008 09:32
 
Kate μου υπέροχο αλλά ζόρικο φαγητό. Θα το δοκιμάσω μόνο Σαββατοκύριακο γιατί τις καθημερινές δεν προλαβαίνω να κάνω τόση προετοιμασία.
 
Mary
2. 13-03-2008 10:01
 
συμφωνω με τη μαιρη ζορικο :sigh :sigh αλλα θα δοκιμαστει σιγουρα φαινεται υπεροχο :) :) :)
 
sgrav
3. 13-03-2008 11:14
 
Kate γίνεται να αντικαταστήσω το φινόκιο με λίγο ψιλοκομένο μάραθο που δεν έχει τόσο έντονο άρωμα? :sigh :sigh
 
YANNA
4. 13-03-2008 11:39
 
Παρολο το ζόρι θα το δοκιμάσω την επόμενη εβδομάδα...μη βγάλουμε και πλοκάμια στο τέλος :grin :grin  
Φαίνεται πολύ νόστιμο και γεμάτο από γεύσεις και μυρωδιές!!!
 
Flora
5. 13-03-2008 11:43
 
Ακόμη μία πρόταση για γμιστό καλαμάρι.... Φαίνεται υπέροχο.... Πολύ νόστιμο πρέπει να είναι.... Θα δοκιμαστεί σίγουρα και σύντομα μάλιστα. ;) :zzz  
 
Ευχαριστούμε που την μοιράστηκες μαζί μας, Kate. :)
 
Pan
6. 14-03-2008 15:02
 
ΚΑΤΕ τα υλικά που χρησιμοποιείς είναι πολύ αγαπημένα και καλά ταιριασμένα!!! Πολύ καλή ιδέα, μπράβο, θα το κάνω κι εγώ :zzz
 
zoi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 04/09/10 )