Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μπακαλιάρος πλακί με Γίγαντες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από EMMANOUELA   
Πέμπτη, 13/03/08
image011_400

Υλικά

  • Μισό κιλό γίγαντες
  • 1 Φιλέτο παστού μπακακαλιάρου
  • 1 Ματσάκι σέλινο
  • 2-3 πράσα
  • 5-6 κρεμμύδια φρέσκα
  • 3-4 καρότα
  • Κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα (ή 2 μεγάλες ντομάτες φρέσκιες ξυσμένες)
  • 1 Κουταλία σούπας πελτέ
  • Μισό νεροπότηρο λάδι

Εκτέλεση

Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο για 3 ημέρες (εγω τον ξαλμύρισα σε μιάμιση μέρα,αλλά του αλλαζα συνέχεια το νερό).

Μουσκεύουμε τους γίγαντες απο το βράδυ, και το πρωί τους βράζουμε.

image001_400

Αφου βράσουν οι γίγαντες τους βάζουμε σε ένα μπόλ,δεν πετάμε το νερό που έχουν βράσει το κρατάμε.

Βράζουμε και το σέλινο, και αφού είναι και αυτό έτοιμο, αρχιζουμε να στρώνουμε στο ταψί τα υλικά.

image003_400

Κόβουμε σε ροδέλες το πράσο-καρότο-κρεμμυδάκια και τα στρώνουμε στο ταψί,δεν τα βάζουμε όλα κρατάμε λίγα για να βάλουμε στο τέλος απο πάνω λίγα.

Μετά στρώνουμε τον μπακαλιάρο (αφού τον έχουμε κόψει σε φέτες),προσθέτουμε μια κουταλία πελτέ που την έχουμε αραιώσει με νερό.

image005_400

Στρώνουμε και τους γίγαντες(τους έβαλα και λίγο αλάτι,ελάχιστο όμως γιατί ο μπακαλιάρος είναι αλμυρός απο μόνος του),μετά βάζουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά που έχουμε κρατήσει.

image007_400

Τέλος βάζουμε το λάδι,μίσο ποτήρι του νερού απο το νερό που βράσανε οι γίγαντες και την κονσέρβα της ντομάτας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-180 για 1 ώρα περίπου, και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.Προς το τέλος το βγάζουμε για να πάρει χρώμα.

image009_400


Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 14654
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 14-03-2008 09:10
 
Πολλή έξυπνη συνταγή Εμμανουέλα. Για να αποφύγουμε και λίγο αυτό το ψάρι με πατάτες. Δεν το έχω ξαναδοκιμάσει με όσπρια. Θα το βάλω στη λίστα της επόμενης εβδομάδας.
 
Mary
2. 14-03-2008 09:40
 
Πρωτότυπη, πολύ καλά εκτελεσμένη και με τόσο ωραίες φωτογραφίες..Πειρασμός...μπράβο !!
 
ATA
3. 14-03-2008 10:05
 
Πολύ χρήσιμη και νόστιμη πρόταση για μπακαλιάρο. ;) Θα την διαδώσω... ;) 
 
Ευχαριστούμε, Εμμανουέλα.
 
Pan
4. 14-03-2008 10:13
 
Το είχα ξανακούσει αυτο το φαγητό αλλά δεν μου έκανε κέφι να το φτιάξω. 
Τώρα που είδα αυτές τις λαχταριστές φωτό θα δοκιμαστεί άμεσα.
 
al1975
5. 14-03-2008 10:15
 
Tώρα που είναι και περίοδος νηστίας,προσπαθώ να βρω τρόπο για να μην μας λείπει το κρέας,γιατι είμαστε πολυ κρεατοφάγοι :grin :grin :sigh
 
EMMANOUELA
6. 14-03-2008 12:29
 
τι ωραια ιδεα θα δοκιμαστει συντομα :) :) :)
 
sgrav
7. 04-10-2008 11:42
 
ΜΟΛΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΣΑ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ..ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ..ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!!! 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! :)
 
PETOUSI

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 11/01/14 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός