Βασική προϋπόθεση για να φτιάξεις αυτό το φαγάκι είναι να έχεις "Μπάρμπα στην Κορώνη". Τι θέλω να πω με αυτό? Να βρεθεί ένας καλός μπαρμπούλης που θα σου προμηθεύσει τα συγκεκριμένα κομμάτια κρέατος. Που αφού τα ξυρίσει, τα αποτριχώσει, τους κάνει τα κατάλληλα bubble baths τους σου τα παραδώσει πεντακάθαρα για να τα μαγειρέψεις.
Υλικά
- 2 σκεμπεδάκια από μικρά κατσικάκια
- 4 ποδαράκια από μικρό κατσικάκι
- 1 κιλό κοκκάρι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 600 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλ. λάδι
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- 2 φύλλα δάφνη
- 2-3 δαμάσκηνα ξερά
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 5-6 κόκκους μπαχάρι
- 5-6 κόκκους μαύρο πιπέρι
- τη φλούδα από ένα μικρό πορτοκάλι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Αφού έχουμε πάρει τα απαραίτητα πατσοπόδαρα από τον μπαρμπούλη μας τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε να πάρουν 2-3 βράσεις με σκέτο νερό. Πετάμε το νερό αυτό, ξεπλένουμε τα πατσαδάκια και τα ψιλοκόβουμε. Τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα με καινούριο νερό (ίσα να τα σκεπάζει) και το κρεμμύδι. Τα αφήνουμε να βράσουν για 1 ώρα περίπου, ελέγχοντας τακτικά μήπως και στεγνώσει (οπότε συμπληρώνουμε νεράκι). Μόλις δούμε ότι είναι βρασμένα ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα κοκκάρια και να δέσει η σάλτσα. Ξέρω ότι δεν αρέσουν σε πολλούς τα πατσαδάκια αλλά θα τους έλεγα να το δοκιμάσουν. Δεν παύει να είναι κρέας όσο απαίσιο και αν ακούγεται. Εμείς πάντως, τιμήσαμε την μνήμη των κατσικιών όπως τους άξιζε. Καλή σας όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 9571 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |