Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Στιφάδο με κατσικίσια πατσαδάκια
Στιφάδο με κατσικίσια πατσαδάκια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Mary   
Πέμπτη, 13/03/08
100_0306_400

Βασική προϋπόθεση για να φτιάξεις αυτό το φαγάκι είναι να έχεις "Μπάρμπα στην Κορώνη". Τι θέλω να πω με αυτό? Να βρεθεί ένας καλός μπαρμπούλης που θα σου προμηθεύσει τα συγκεκριμένα κομμάτια κρέατος. Που αφού τα ξυρίσει, τα αποτριχώσει, τους κάνει τα κατάλληλα bubble baths τους σου τα παραδώσει πεντακάθαρα για να τα μαγειρέψεις.

Υλικά
  • 2 σκεμπεδάκια από μικρά κατσικάκια
  • 4 ποδαράκια από μικρό κατσικάκι
  • 1 κιλό κοκκάρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 600 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλ. λάδι
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 2-3 δαμάσκηνα ξερά
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 5-6 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • τη φλούδα από ένα μικρό πορτοκάλι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση

Αφού έχουμε πάρει τα απαραίτητα πατσοπόδαρα από τον μπαρμπούλη μας τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε να πάρουν 2-3 βράσεις με σκέτο νερό. Πετάμε το νερό αυτό, ξεπλένουμε τα πατσαδάκια και τα ψιλοκόβουμε. Τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα με καινούριο νερό (ίσα να τα σκεπάζει) και το κρεμμύδι. Τα αφήνουμε να βράσουν για 1 ώρα περίπου, ελέγχοντας τακτικά μήπως και στεγνώσει (οπότε συμπληρώνουμε νεράκι). Μόλις δούμε ότι είναι βρασμένα ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα κοκκάρια και να δέσει η σάλτσα.
Ξέρω ότι δεν αρέσουν σε πολλούς τα πατσαδάκια αλλά θα τους έλεγα να το δοκιμάσουν. Δεν παύει να είναι κρέας όσο απαίσιο και αν ακούγεται. Εμείς πάντως, τιμήσαμε την μνήμη των κατσικιών όπως τους άξιζε.

Καλή σας όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 9571
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 14-03-2008 09:03
 
Τι κάνει μια φωτό ε; 
Μέχρι και τον πατσά ελκυστικό, μη σου πω και σέξυ μετά απο τόση κόντρα ξούρα και περιποιήση.
 
al1975
2. 16-03-2008 11:10
 
Πράγματι....πατσά δεν τρώω...αλλά αν μου σέρβιρες Μαίρη αυτό το πιάτο, να είσαι σίγουρη πως θα το τιμούσα δεόντως :zzz :zzz
 
Flora
3. 02-09-2009 00:14
 
Φαινεται καλο. Λεω να το δοκιμασω μια και εγω μπαρμπα στη κορωνη οπως λεμε εμεις στη μεσσηνια.
 
annakouki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 13/03/08 )