Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Κατσικάκι Λεμονάτο του Έρωτα
Κατσικάκι Λεμονάτο του Έρωτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 62
Έχει υποβληθεί από THEOHARIS   
Παρασκευή, 14/03/08
img_0421_400_01
Υλικά:
  • 1½ κ. Κατσικάκι χεράκι
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • μία κουταλιά λάδι
  • το χυμό από 2 – 3 λεμόνια
  • λίγο σκόρδο
  • μία κουταλιά μουστάρδα
  • ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:

 

Πλένουμε το κρέας, το βάζουμε σε γάστρα, το αλατοπιπερώνουμε το πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το περιλούζουμε με το λάδι και το χυμό του λεμονιού. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό ανακατεμένο με τη μουστάρδα. Σε μέτριο φούρνο το αφήνουμε μέχρι να ψηθεί καλά 2 ώρες περίπου.Μόλις ψηθεί το κατσικάκι βγάζουμε τα κομμάτια από την γάστρα, προσθέτουμε τα μακαρόνια και το απαραίτητο νερό λίγο λίγο ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσουν και να πιούν το νερό τους (όπως στο γιουβέτσι).

Μόλις γίνουν τα μακαρόνια ρίχνουμε πάλι τα κομμάτια το κρέας μέσα και σερβίρουμε ζεστό.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (27) | Εμφανίσεις: 33853
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 14-03-2008 22:40
 
Χαρη ευχαριστούμε πολύ για την πρωτοτυπη συνταγή σου. Αν ο ερωτας σου φέρνει τετοια εμπνευση σου ευχομαι να εισαι παντα ερωτευμενος. Συγχαρητηρια!! :)
 
vago
2. 14-03-2008 22:44
 
Πεντανόστιμα Χάρη !  
Εύγε !!! Συνέχισε έτσι! 
:p
 
sgr
3. 15-03-2008 11:35
 
αχ καλα λενε ο ερωτας περναει απο το στομαχι...ελπιζω να μην τα κανεις μονο στην αρχη ετσι??? 
πεντανοστιμο το κατσικακι αλλα αφου ειναι του ερωτα τι θα ηταν?λουκουμι που λενε.... :zzz
 
margarita79
4. 15-03-2008 11:41
 
Όντως προτότυπη συνταγή.Μπράβο Χάρη! :)
 
atalanth
5. 15-03-2008 16:35
 
Το έφτιαξα ήδη! Πεντανόστιμο! Αντί για μουστάρδα (που δεν την τρώει ο καλός μου) έστιψα ένα μεγάλο λεμόνι κι ένα μεγάλο πορτοκάλι. Παρέλειψα επίσης το σκόρδο, παρότι το λατρεύω. Συνοδέψαμε με ένα μπουκάλι λευκό κρητικό κρασί. Από ενάμισι κιλό κατσίκι και 3/4 του πακέτου σπαγκέτι περίσσεψε ένα κομματάκι κρέας και δυο πηρουνιές μακαρόνια. Κι ο έρωτάς μου τώρα, μετά το μεγάλο φαγοπότι, και παρά το ευφάνταστο όνομα του πιάτου, έχει βυθιστεί σε βαθύ ύπνο! ... :roll
 
Ranja
6. 15-03-2008 19:33
 
Αχ! τι σου κάνει αυτός ο έρωτας. Καλλιτέχνης γίνεται. Εύγε Χάρη!
 
Mary
7. 15-03-2008 20:38
 
Απαπα τι κόλαση είναι αυτή!! Μπράβο βρε Χάρη, άξιος!! Μπορώ να κλέψω λίγο από εκείνο το κομματάκι δεξιά?  
 
Αχ έρωτααα...αγγέλους φτιάχνεις!
 
rena
8. 17-03-2008 08:45
 
Εγώ δεν θα σχολιάσω την συνταγή μια που με το κατσικάκι έχω πάρει διαζύγιο εδώ και καιρό :) αλλά το όνομα, που είναι όλα τα λεφτά :zzz  
Θα την κάνω για τον καλό μου όμως να δω τί επίδραση θα έχει επάνω του!!
 
xrysa
9. 17-03-2008 10:11
 
Τα βλέπετε αγαπητοί μου;Κατσικάκι και ουχί μύδια στρείδια κυδώνια, γυαλιστερές, χαβιάρια, μπρικ και αυγοτάραχα, τρούφες τρουφέλαια πατέ, φουα γκρα και φασιανούς που ξεπαραδιαζόμασταν να αγοράσουμε για να αποπλανήσουμε το αντικείμενο του πόθου μας. 
Η συνταγή είναι απλή: πηγαίνες στο χασάπη, παίρνεις λίγο κατσίκι, το πετας με χάρη στο φούρνο μαζί με ολίγα μακαρόνια , το σερβίρεις και τσουπ, έρχεται το αντικείμενο του πόθου και λιώνει και παραδίδεται αμαχητί. 
Κάτι ξέρει ο Θεοχάρης , να τον ακούτε τον θαλασσόλυκο!
 
al1975
10. 17-03-2008 11:43
 
χάρη μου τέλεια η συνταγή! κάπως έτσι γίνεται και το γαμοπίλαφο της κρήτης και είναι πολύ νόστιμο! αχ αυτός ο έρωτας τι κάνει βρε παιδί μου!!!!!!! :grin
 
melina
11. 15-05-2011 14:14
 
Πολύ νόστιμο πιάτο. Η ονομασία του με μπερδεύει λίγο... την εμπνεύστηκες ερωτευμένος, ή την ερωτεύεσαι (την συνταγή πάντα)...? :?  
Οπως και να ΄χει η συνταγή σου είναι εξαιρετική . Συγχαρητήρια! :)
 
KATERINA71

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 30/08/10 )