Ευκολη συνταγή από το βιβλίο της Ι.Σταμούλου "ΓΕΥΣΗμαγεία"
ΥΛΙΚΑ
- 750 γρ. αλεύρι φαρίν απ
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
- 2 αυγά
- 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
- 2 φακελάκια μαγιά ξηρή
- 1 κ.γ. ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 3κ.σ. κακάο
- 1 φλ. καρύδια αλεσμένα
- 2 λ.σ. ζάχαρη
- 2 κ. σ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 3 φλ. ζάχαρη
- 3 φλ. νερό
- 1κ.γ. χυμό λεμονιού - φλούδα 1/2 λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλο μπώλ ρίχνετε το γάλα και τη μαγιά να διαλυθεί. Αφήστε μέχρι να γίνει το μίγμα σαν αφρός, και ρίξτε το λάδι τα αυγά και λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να έχετε μιά ζύμη μαλακιά, σκεπάστε την και αφήστε να ξεκουραστεί για λίγο. Ετοιμάστε την γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπωλάκι. Χωρίζετε τη ζύμη σε 6 κομάτια, και στο ένα ρίχνετε τή γέμιση την ξαναζυμώνετε και την πλάθετε σε πεντε κορδόνια. Ανοίγετε σε μακρόστενο φύλλο με τον πλάστη κάθε ένα κομμάτι ζύμης και στο κέντρο βάζετε ένα κορδόνι από τη γέμιση και το κάνετε ρολό. Όταν τελειώσετε και με τα πέντε ρολά τα κόβετε σε φέτες 2εκ. και τα στρώνετε σε λαδωμένο ταψί πιέζοντας τα ελαφρά να πλατύνουν λίγο. Ψήνετε τα ροξάκια στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά του για 10 λεπτά και μόλις βγάλετε τα ροξάκια απο το φούρνο τα περιχύνετε. Όταν πιούν το σιρόπι τα βάζετε σε πιατέλα τα βάζετε σε πιατέλα και τα σκεπάζετε αφού κρυώσουν με μεμβράνη για να μη στεγνώσουν. Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 17759 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |