Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχάρι με αγκινάρες και κολοκυθάκια
Μοσχάρι με αγκινάρες και κολοκυθάκια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Mary   
Σάββατο, 15/03/08
100_0315_400

Αγαπημένο μας φαγητό που το φτιάχνουμε μόλις αρχίσουν να βγαίνουν οι αγκινάρες.

Υλικά
  • 1800 γρ. μοσχάρι (ελιά ή χτένι)
  • 1 κιλό μικρά κολοκυθάκια
  • 8 αγκινάρες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 800 γρ. ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
  • 1 φλ. λάδι
  • 5-6 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 ξύλο κανέλα
  • λίγο λάδι για το τηγάνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε νερό με λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν τα νερά. Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες.
100_0312_400
Βάζουμε στη χύτρα το κρέας σκέτο και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα του τα υγρά (περίπου 20 λεπτά). Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
Μόλις δούμε ότι το κρέας στεγνώσει ρίχνουμε το λάδι και τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν όλα μαζί.
100_0309_400
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και όσο νερό χρειάζεται να να καλυφθεί το κρέας, κλείνουμε τη χύτρα και το αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε να κάψει λίγο λάδι και σωτάρουμε ελαφρά τα κολοκυθάκια.
Ανοίγουμε τη χύτρα και βγάζουμε το κρέας σε μια πιατέλα.
100_0310_400

Στο ζουμάκι που έχει μείνει στη χύτρα ρίχνουμε τις ντομάτες πολτοποιημένες, το σκόρδο κομμένο σε χοντρά κομμάτια, το μπαχάρι, την κανέλα, τα κολοκύθια, τις αγκινάρες, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό. Βάζουμε και το κρέας από πάνω, κλείνουμε πάλι τη χύτρα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 15-20 λεπτά.

Καλή σας όρεξη!

100_0317_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 22780
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (12)
1. 02-04-2008 22:09
 
είναι μια θαυμάσια!!!μια υπεροχη εκτέλεση!!!και το βασικό!!!!είναι η απόλυτη γεύση!!!BRAVO!!! Maty!!!!
 
kleiw
2. 16-03-2008 00:19
 
:) :zzz :)
 
kleiw
3. 16-03-2008 09:15
 
Το μοσχάρι με κολοκυθάκια είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά. Με προσθήκη αγγινάρας δεν έχω δοκιμάσει αλλά κάτι μου λέει ότι θα είναι πολύ ωραίο. (τώρα που το σκέφτομαι, γενικά αγγινάρες με ντομάτα δεν έχω δοκιμάσει, πάντα άσπρες με λεμονάτες σάλτσες)
 
elie
4. 16-03-2008 11:03
 
Μαιρη μου φαίνεται νοστιμότατο...μετά τη νηστεία θα δοκιμαστεί :)
 
Flora
5. 16-03-2008 21:52
 
Ax βρε κορίτσια, πεντανόστιμες μπελαλίδικες συνταγές βάζετε! Χαρά στο κουράγιο σου Μαιρούλα. Υπόσχομαι να το δοκιμάσω -και φυσικά θα αναφέρω αποτελέσματα- έστω και με κατεψυγμένες αγγινάρες. Πειράζει να είναι κατεψυγμένες??? :p
 
Ranja
6. 17-03-2008 09:17
 
Ranja μου κακά τα ψέμματα έχουν άλλη χάρη οι φρέσκες! 
Μοσχαράκι με αγγινάρες είναι ένα απο τα αγαπημένα μου φαγητά, δεν το έχω φάει ποτέ μα ποτέ κοκκινιστό, εμείς το κάνουμε αυγολέμονο.Μου αρέσει όμως και η κοκκινιστή το εκδοχή.
 
al1975
7. 17-03-2008 09:38
 
Εγώ κορίτσια έχω καιτο μοσχάρι (χτένι) και τις αγκινάρες...λέω λοιπόν να το δοκιμάσω. Αl1975 εσείς το κάνετε λεμονάτο όπως τις αγκινάρες αλά πολίτα, δηλ. και με τα μυρωδικά του ?
 
ATA
8. 17-03-2008 10:00
 
Αλάτι, πιπέρι και λίγο άνιθο μόνο. 
Καμμιά φορά αποφεύγω και να βάζω άνιθο.
 
al1975
9. 17-03-2008 10:17
 
Ευχαριστώ πολύ al1975 !!
 
ATA
10. 17-03-2008 11:54
 
μαίρουλα μου νοικοκυρά μου τι τέλειο??? καταρχήν τέλεια φωτο και πρέπει να είναι πεντανόστιμο!! το χτένι από τότε που το αγόρασα μόνο τέτοιο μοσχάρι παίρνω είναι νοστιμότατο και γίνεται και πολύ μαλακό! μπράβο μαιρούλα!!! άξιααααααααααααααααα :zzz
 
melina
11. 27-04-2009 17:21
 
gia aou re mairi me tis treles syntages,tha tin dokimaso giati fenete foveri!!!!to mosxari ektos apo aplo kokkinisto k stifado to troo poli k me melitzanes,einai katapliktiko. 
!!tha to dokimaso k me tin treli sou syntagi syntoma k tha sou po!!!!!!
 
panagiotis0
12. 28-04-2009 11:53
 
Περιμένω εντυπώσεις! (Με τρέλα φυσικά!) :grin :grin :grin
 
Mary

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 04/05/11 )