Μια συνταγή πολύ παλιά που την βρήκα σε ένα ντοσιέ και μου ξύπνησε τις παιδικές μου αναμνήσεις.Ηταν νομίζω η πρώτη συνταγή που θυμάμαι να έγραψα απο τα χείλη της αείμνηστης γιαγιάς μου.Ηταν το γλυκό της 50ήμερης νηστείας μαζί με κάποιο ταχινοκέικ που θα σας το δείξω εν καιρό γιατί η νηστεία κρατάει πολύ αυτή τη φορά.
Υλικά: - 2 φλυτζ ινδοκάρυδο
- 4 φλυτζ αλεύρι ΓΟΧ
- 1 φλυτζ σπορέλαιο
- 1 φλυτζ ανθακούχα πορτοκαλάδα(εγώ έβαλα 1 κουτάκι λεμονάδα)
- 1 μπέικιν πάουντερ
Σιρόπι - 2 1/2 φλυτζ νερό
- 3 φλυτζ ζάχαρη
- 1 κουταλιά μέλι ή χυμό 1/2 λεμονιού
| | Εκτέλεση Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.Τα πλάθουμε σε μικρές μπουκίτσες και τα βάζουμε σε ταψί χωρίς να το λαδώσουμε.Τα ψήνουμε στους 200ο κελσίου για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Ετοιμάζουμε ταυτόχρονα το σιρόπι και τα ρίχνουμε μέσα μόλις τα βγάλουμε απο το φούρνο. Καλή επιτυχία! |
|
Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 19740 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |