Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μύδια Γεμιστά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 27/05/07

Υλικά:
24 μύδια μεγάλα με το κέλυφος
1 φλιτζάνι τσαγιού από το ζωμό που έβρασαν τα μύδια

Για τη γέμιση:
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2/3 φλιτζανιού τσαγιού ρύζι
2 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 κουταλιές σούπας ανάμεικτα μπαχαρικά
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ντοματάκια ψιλοκομμένα 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
Αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση:
Πλένετε τα μύδια, τα αχνίζετε και πετάτε τα κλειστά. Αφαιρείτε το εσωτερικό από τα ανοιχτά μύδια, προσέχοντας να διατηρήσετε ενωμένο το κέλυφος από τα μύδια σε ένα σημείο. Σουρώνετε το ζωμό τους και κρατάτε ένα φλιτζάνι τσαγιού. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι, το κουκουνάρι, το ρύζι και το μαϊντανό. Ρίχνετε το νερό, τα ντοματάκια και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και τα ανάμεικτα μπαχαρικά. Βράζετε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, για 15 λεπτά. Προσθέτετε το εσωτερικό από τα μύδια και ανακατεύετε. Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει λίγο και γεμίζετε το κέλυφος από τα μύδια όπως είναι μισάνοιχτα. Τα δένετε με σπάγκο για να μην ανοίξουν όταν τα βράζετε. Τα τοποθετείτε σε κατσαρόλα, περιχύνετε με το ζωμό που κρατήσατε και τα βράζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 20 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν, αφαιρείτε το σπάγκο και το πάνω κέλυφος. Σερβίρονται κρύα.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )