Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κορμός Νο.01 (γρήγορος) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από xrysa   
Κυριακή, 16/03/08
Αυτός είναι ένας γρήγορος και νόστιμος κορμός χωρίς πολλά υλικά.
Υλικά
  • 1 κρέμα γάλακτος 200γρ.
  • 1 συσκευασία μερέντας
  • 1 1/2 πακέτο πτι μπερ
  • λίγο γάλα
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • καρύδια ή φουντούκια προεραιτικά
  • τρούφα
Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος προσθέτουμε την μερέντα και το κονιάκ και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα.
Θρυματίζουμε τα μπισκότα σε ένα μπωλ και τα ραντίζουμε με λίγο γάλα. Τα προσθέτουμε μέσα στο μίγμα με την κρέμα και την μερέντα . Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε λίγη καρυδόψιχα ή φουντούκι τριμμένο.
Αδειάζουμε το μίγμα σε μια λαδόκολλα και του δίνουμε σχήμα κορμού. Το πασπαλίζουμε με τρούφα και το βάζουμε στο ψυγείο.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (72) | Εμφανίσεις: 68802
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (15)
1. 17-03-2008 11:39
 
χρύσα μου καλημέρα! από τα πιο νόστιμα και γρήγορα γλυκάκια!
 
melina
2. 19-03-2008 19:09
 
Χρύσα παρα πολυ ωράιο και εύκολοκαι νόστιμο!!!!!!!
 
evaggelia
3. 04-08-2009 08:52
 
Καλά ε! υπήρχε αυτό το τέλειο γλυκάκι και εγώ δεν το είχα πάρει είδηση τόσο καιρό...θα φτιαχτέί άμεσα. Ευχαριστώ.
 
marylou
4. 04-08-2009 10:21
 
Marylou αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε σαντυγί αντί για κρέμα γάλακτος , το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. 
Το μίγμα είναι πιο μαλακό από ότι στους άλλους κορμούς που έχουν βούτυρο αλλά σφίγγει μετά στο ψυγείο. 
Καλή επιτυχία όταν το κάνεις :)
 
xrysa
5. 05-08-2009 02:11
 
Καλά και εγώ δεν το είχα προσέξει αυτό το γλυκάκι! Από τα υλικά και μόνο πιστεύω πως θα είναι πολύ καλό! Θα το δοκιμάσω άμεσα!  
Τελικά πολλά πράγματα έχουμε εδώ και δεν τα ξέρουμε όλα! αλλά είμαι της άποψης πως καμιά καλή συνταγή δεν χάνεται. Αργά ή γρήγορα θα βρει το δρόμο της. 
Ευχαριστούμε Χρύσα!
 
voula
6. 12-11-2009 15:05
 
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΟΝΤΩΣ!!! 
ΜΠΟΡΩ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΓΛΑΣΣΟ? 
ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΕΜΦΑΝΙΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΧΙ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΓΛΑΣΣΟ ΙΣΩΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ?ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΝΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΑΡΩ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΣΩ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΌΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΣΧΕΤΗ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ???
 
VENI
7. 12-11-2009 21:29
 
Veni ελπίζω να μην άργησα πολύ να σου απαντήσω. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να βάλω γλάσσο αλλά φαντάζομαι ότι θα του πηγαίνει.Η επιλογή λευκής σοκολάτας ή κουβερτούρας είναι δική σου . Μπορείς να τον βάλεις σε φόρμα ώστε να πάρει πιο ωραίο σχήμα (αφού βάλεις μεμβράνη από κάτω ώστε να ξεφορμάρεται πιο εύκολα). Δεν χρειάζεται να μπει στην κατάψυξη για τόσο λίγο διάστημα γιατί κρατάει αρκετές μέρες χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του.  
Αν βάλεις γλάσσο τελικά πες μας το αποτέλεσμα ώστε να ξέρω και εγώ για μελλοντική χρήση.  
Καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσεις :)
 
xrysa
8. 12-11-2009 23:00
 
ναι θα το κανω και ο θεος βοηθος!!!με λευκο γλασσο. 
τι εννοεις δεν χρειαζεται καταψυξη? να μην το βαλω καθολου? μονο στο ψυγειο? γιατι εμενα η μαμα μου παντα στην καταψυξη τον εβαζε και απο εκει κοβαμε...αυτος θελει μονο ψυγειο? 
και με το γλασσο λες να ¨βραχει απο πανω στο ψυγειο? να το καλυψω με κατι ή σκετο? 
πολλα ρωταω συγνωμη αλλα θα το κανω για την γιορτη του μικρουλη μου και θελω να βγει καλο!! και οσο τα καταφερνω στα φαγητα τα γλυκα μου φαινονται βουνο! 
 
παντως και σκετο που τον εκανα ο αντρας μου ειπε πως ειναι ο καλυτερος κορμος!!χιχιχιχι!!!
 
veni
9. 13-11-2009 08:58
 
Veni εγώ τον συγκεκριμένο κορμό δεν τον βάζω στην κατάψυξη παραμόνο όταν κάνω διπλή δόση και κρατάω τον έναν για αργότερα.  
Αφού κρυώσει καλά το γλάσσο σου μπορείς να τον σκεπάσεις με αλουμινόχαρτο. Μην στεναχωριέσαι με τις ερωτήσεις με χαρά θα σου απαντήσω σε ότι μπορώ. Να χαίρεσαι τον μικρούλη σου και χαίρομαι που σας άρεσε το γλυκό.
 
xrysa
10. 06-12-2009 11:18
 
5 αστερακια!πολυ καλο γλυκο!
 
neraidaki2002
11. 12-12-2009 18:50
 
χρυσα ,ειμαστε και συνονοματες,αυτη την στιγμη επιχειρω να κανω τον κορμο σου,και ελπιζω να εχει επιτυχια,γενικοτερα ειμαι ατζαμης στα γλυκα,ομως αυτο ειναι ευκολο.θα σου πω τα νεοτερα οταν ειναι ετοιμο.
 
01090604
12. 16-10-2010 17:09
 
kalispera!!! poli grigori sintagi ontws!!! tin exw sto psigeio auti ti stigmi kai anipomonw na to dokimasw molis sfiksei ligo!!! :zzz
 
chrissanthi
13. 28-06-2011 14:03
 
Ποιας ποσοτητας συεκευασια μερεντα χρησιμοποιουμε?
 
reba
14. 28-06-2011 20:47
 
Γεια σου reba ,μερέντα ή νουτέλα σε βαζάκι των 400 γρ .  
Αν δεν το θες πολύ γλυκό άφησε 2, 3 κουταταλιές της σούπας και δοκιμασέ το !!
 
xrysa
15. 31-05-2016 18:09
 
Μου ακουγεται πολυ καλο και θα το δοκιμασω. Ας εχει Μερεντα και ας ειναι οτι θελει, παιδια. Μπραβο Χρυσα.  
 
Θανασης. xx :)
 
Abeloth

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 22/09/14 )