Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Παστίτσιο Νο.04 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
Έχει υποβληθεί από zoi   
Τρίτη, 18/03/08
dsc02050_400
Υλικά

για τη βάση:

  • 250gr ριγκατόνι (μισό πακέτο) και ¼ πακέτο λιγκουίνι βρασμένα με λίγο αλάτι κι ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν
  • Ρεγκάτο τριμμένο
  • Κεφαλοτύρι τριμμένο
για τη γέμιση:
  • 250gr κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
  • ½ κουτί συμπυκνωμένου χυμού ντομάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο
  • Ρεγκάτο τριμμένο

για τη μπεσαμέλ:

  • 1 lt γάλα
  • 1 κούπα του τσαγιού αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα του τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 50gr βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση

για τη βάση:

Ανακατεύουμε τα βρασμένα ζυμαρικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος μαζί με το ρεγκάτο και το κεφαλοτύρι.
dsc02034_400

για τη γέμιση:

Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τον κιμά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και την πιπεριά και συνεχίζουμε μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη κι αφήνουμε τη γέμιση να μισοβράσει. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση και από πάνω το ρεγκάτο τριμμένο.

dsc02035_400

για τη μπεσαμέλ:

Για να φτιάξω την μπεσαμέλ βάζω σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι το περισσότερο γάλα, το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύω στο μίξερ το υπόλοιπο γάλα, το αλεύρι και το αυγό, ρίχνω το μίγμα στο κατσαρολάκι και ανακατεύω με το σύρμα. Προσθέτω και το κεφαλοτύρι και έχω μια ωραία κρέμα μπεσαμέλ.
dsc02038_400

Απλώνουμε τη μπεσαμέλ πάνω από τη γέμιση και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα τριμμένη.

Ψήνουμε στους 180oC μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Καλή επιτυχία!

dsc02045_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 29004
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 18-03-2008 15:38
 
Ζωή, ώς συνήθως υποκλίνομαι!!!  
Πολύ ενδιαφέρον ο τρόπος παρασκευής της μπεσαμέλ....το δε "ύψος" της.... με στοίχειωσε :eek :eek :eek
 
Flora
2. 18-03-2008 19:09
 
φανταστικη συνταγη κι εγω κανω το παστιτσιο με τα ιδια μακαρονια μονο που τα ανακατευω με τον κιμα δεν κανω στρωση δηλαδη και ανακατευω επισης μαζι με τα μακαρονια και τον κιμα και 2-3 κουταλιες απο την μπεσαμελ και μετα στρωνω την υπολοιπη απο πανω και το αποτελεσμα ειναι το κατι αλλο γιατι γινεται πολυ ζουμερο.μοιαζει απιστευτο στη φωτογραφια και κανω διαιτα τωρα και δε μπορω να το φαω κλαψ.
 
eva
3. 18-03-2008 21:23
 
Ax Ζωή τι μας κάνεις!!το παστίτσιο είναι το αγαπημένο μου φαγητό και η φωτογραφία φανταστική, κρίμα που δεν μπορώ να κόψω ένα κομμάτι :cry
 
xrysa
4. 18-03-2008 21:45
 
Εγώ πειραματίζομαι ακόμα με το παστίτσιο... θα το κάνω κι έτσι και θα δώσω λεπτομερή αναφορά :)
 
Ranja
5. 19-03-2008 09:14
 
Αγαπημένο φαγητό Ζωή...η μητέρα μου κάποιες φορές μου προτείνει να βάλω ένα αυγό χτυπημένο στα μακαρόνια (όταν είναι μεγαλύτερη ποσότητα από 250γραμ) για να τα "δέσει"...σ' αυτήν την περίπτωση μειώνω τα αυγά της μπεσαμέλ..Μπράβο...
 
artemis
6. 19-03-2008 09:27
 
Tέλεια φωτο, μπράβο Ζωή! 
Την μπεσαμέλ την κάνω και εγω έτσι ακριβώς μόνο που βάζω και 2-3 κουταλιές σιμιγδάλι αντι αλεύρι και γίνεται σπειρωτή που μου αρέσει. 
Επίσης βάζω μακαρόνια κιμα, μακαρόνια και τελευταία την μπεσαμέλ. 
Μου αρεσε και η ιδέα με τα 2 ζυμαρικα. 
Την επόμενη φορά που θα το φτιάξω θα βάλω λιγκουίνί κάτω και πένες στην τελευταία στρώση.
 
al1975
7. 20-03-2008 11:47
 
Η μητέρα μου έκανε μια παραλλαγή που το ονόμαζε 'μακαρόνια ωγκρατέν'. Έβραζε τα μακαρόνια, τα ανακάτευε με αυγά, τυρί και μοσχοκάρυδο και από πάνω έστρωνε μια πλούσια μπεσαμέλ. ΑΠΑΙΧΤΟ, έκανα βουτιά στο ταψί, ήταν πιο ωραίο και από το παστίτσιο γιατί δεν πολυσυμπαθώ τον κιμά σε αυτό το φαγητό. Πάντως, τα αυγά ταιριάζουν πάρα πολύ.
 
yiouli
8. 20-03-2008 12:30
 
Αυτό που με εντυπωσίασε είναι η μπεσαμέλ που πάντα μου βγαίνει πολύ κακομοιρικη... Ευχαριστούμε
 
IRINI
9. 28-08-2008 19:04
 
Σχεδόν έτσι φτιάχνω και εγώ την μπεσαμέλ η μαμά μου λέει τρεία μέρη γάλα και ένα μέρος αλεύρι αλλά η διαδικασία είναι ίδια. Εγώ στο κιμά τρίβω το καλοκαίρι και μια μελιτζάνα και ένα κολοκύθι και το χειμώνα βάζω καρότο γίνεται πολύ ωραίο. Μου άρεσε η ιδέα με τα διαφορετικά μακαρόνια.
 
annakouki
10. 03-07-2009 23:37
 
Μόλις εφτιαξα αυτό το καταπληκτικό παστίτσιο!! Παρέληψα τα μανιτάρια και την πιπεριά απο τον κιμά γιατί δεν τα είχα ευκαιρα. Η μπεσαμέλ είνα θεική. Μπράβο Ζοι για την συνταγή που μας έδωσες.
 
amilitsa
11. 12-01-2011 17:15
 
polu wraia suntagh zoi. :) egw sthn mpesamel vazw kai ligo feta kai ginetai kataplhktikh..!!
 
petalouditsa

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 06/04/11 )