Έχει υποβληθεί από zoi
|
Τρίτη, 18/03/08 |
Υλικά
για τη βάση: - 250gr ριγκατόνι (μισό πακέτο) και ¼ πακέτο λιγκουίνι βρασμένα με λίγο αλάτι κι ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν
- Ρεγκάτο τριμμένο
- Κεφαλοτύρι τριμμένο
για τη γέμιση:
- 250gr κιμά μοσχαρίσιο
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
- ½ κουτί συμπυκνωμένου χυμού ντομάτας
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ζάχαρη
- Ελαιόλαδο
- Ρεγκάτο τριμμένο
για τη μπεσαμέλ: - 1 lt γάλα
- 1 κούπα του τσαγιού αλεύρι
- 2 αυγά
- 1 κούπα του τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
- 50gr βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
- Παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση για τη βάση: Ανακατεύουμε τα βρασμένα ζυμαρικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος μαζί με το ρεγκάτο και το κεφαλοτύρι. |
| για τη γέμιση: Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τον κιμά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και την πιπεριά και συνεχίζουμε μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη κι αφήνουμε τη γέμιση να μισοβράσει. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση και από πάνω το ρεγκάτο τριμμένο. |
| για τη μπεσαμέλ: Για να φτιάξω την μπεσαμέλ βάζω σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι το περισσότερο γάλα, το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύω στο μίξερ το υπόλοιπο γάλα, το αλεύρι και το αυγό, ρίχνω το μίγμα στο κατσαρολάκι και ανακατεύω με το σύρμα. Προσθέτω και το κεφαλοτύρι και έχω μια ωραία κρέμα μπεσαμέλ.
|
| Απλώνουμε τη μπεσαμέλ πάνω από τη γέμιση και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα τριμμένη. Ψήνουμε στους 180oC μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Καλή επιτυχία! |
|
Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 31401 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 06/04/11 )
|