Συνταγή που βρήκα στο internet. Προφανός είναι από κάποιο γνωστό ζαχαροπλαστείο. Tην δοκίμασα και ήταν το κάτι άλλο και για αυτό σας την προτείνω. Υλικά
- 500γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 180 γραμ. βούτυρο (όχι γάλακτος γιατί έχει έντονη μυρωδιά)
- 9 αυγά
- 9 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 375 γραμ. κρέμα γάλακτος
- λίγο ποτό της αρεσκείας μας
Παρασκευή
Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπαίν-μαρί ανακατεύοντας καλά. Μόλις κρυώσει λίγο ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών έναν-έναν ανακατεύοντας καλά. Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και μετά τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μίγμα της σοκολάτας ενώνοντας τα 2 μίγματα με ξύλινη κουτάλα. Χτυπάμε μετά την κρέμα γάλακτος όχι πολύ σφιχτή και με την ξύλινη κουτάλα την "διπλώνουμε" και αυτή στο μίγμα με τα υπόλοιπα υλικά προσθέτοντας το ποτό στο τέλος. Αφήνουμε τη μους στην κατάψυξη για 1 - 2 ώρες και μετά βάζουμε στο κορνέ για να σερβίρουμε σε μπολ. Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 7756 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |