Την γέμιση της πίτας αυτής μου την έχει υποδείξει η μαμά μου, όσο για το φύλλο, σίγουρα όσες τα καταφέρνετε μπορείτε να φτιάξετε σπιτικό δικό σας….(άντε να δούμε πότε θα το καταφέρω κι εγώ αυτό). Υλικά :
- ½ σπανάκι κομμένο και πλυμένο (η ποσότητα αφορά το τελικό προϊόν)
- 1 πράσο κομμένο σε φετούλες
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φετούλες
- 1 κ.σ μάραθο ψιλοκομμένο
- 2/3 – 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
- 150 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 φρυγανιές τριμμένες
- 150 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 300-400 γραμ. φέτα κομμένη με το χέρι σε τρίμματα
- 2/3 φλ. τσαγιού λάδι
- 4 αυγά
- 1 κ.σ αλάτι (η άνάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά σας – δοκιμάστε το)
- Φύλλο (εγώ χρησιμοποίησα το χωριάτικο παραδοσιακό φύλλο Κανάκη για πίτες από τα ψυγεία των s/m)
Εκτέλεση : Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά και τα αναμιγνύουμε μεταξύ τους. Προσθέτουμε και το αλάτι και το δοκιμάζουμε.Λαδώνουμε ένα ταψί 30x40cm και αρχίζουμε να τοποθετούμε τα φύλλα. Η συσκευασία που σας αναφέρω είχε 6 φύλλα οπότε έβαλα τα 3 κάτω και τα υπόλοιπα 3 επάνω. Ενδιάμεσα στα φύλλα πρόσθετα λάδι στην επιφάνειά τους. Αφού ολοκληρώσετε την στρώση των 3 φύλλων στον πάτο του ταψιού προσθέστε το μείγμα και μετά αρχίστε να στρώνετε τα υπόλοιπα 3 της επάνω επιφάνειας πάντα λαδώνοντας το καθένα ξεχωριστά. Στην συνέχεια γυρίστε τις άκρες των φύλλων περιμετρικά στο ταψί, χαράξτε την επιφάνειά του σε κομμάτια, προσθέστε ένα αυγό και λίγο νεράκι και αλείψτε την. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο σε πάνω κάτω αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα. Καλή επιτυχία. Προσθήκη ως Αγαπημένο (27) | Εμφανίσεις: 25000 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |