Αυτη η συνταγη ειναι νηστισιμη φυσικα και εκτος νηστειας μπορουμε να προσθεσουμε και τυρακι φετα καθως και οτι αλλο τυρι θελουμε.
Υλικα:
- 800 γρ γαριδες
- 1 κρεμμυδακι φρεσκο ψιλοκομμενο
- 1/2 ποτηρακι του κρασιου κρασι
- 1/4 ποτηρακι του κρασιου ουζο
- 3/4 της κουπας ζωμο γαριδας
- λιγο ριγανη
- λιγο μαιντανο
- λιγο ανηθο
- 1 ντοματα ψιλοκομμενη
- 3 κ.σ κετσαπ
- 1 ποτηρακι του κρασιου χυμο ντοματας
- αλατι,πιπερι
- λαδι
- για μη νηστισιμη εκδοχη φετα ή αλλο τυρι
Eκτελεση:
- βγαζουμε τα κεφαλια απο τις γαριδες και τα βραζουμε σε νερο με 2 κ.σ ξυδι και ενα φυλλο δαφνης.
- τα σουρωνουμε και κραταμε το ζωμο της γαριδας
- τσιγαριζουμε το κρεμμυδακι στο λαδι και ριχνουμε τις γαριδες.
- προσθετουμε το κρασι και το ουζο και αφηνουμε να εξατμιστουν.
- αλατοπιπερωνουμε.
- Σε μια αλλη κατσαρόλα βαζουμε το χυμο ντοματας,την ντοματα,το κετσαπ και το ζωμο και βραζουμε σε δυνατη φωτια.
- μολις δεσει η σαλτσα λιγο πριν το σβησουμε προσθετουμε τον ανηθο τον μαιντανο και τη ριγανη .
- Ενωνουμε τις γαριδες με τη σαλτσα και σερβιρουμε σε πυρεξ ή σε πηλινο αν βαλουμε τελικα τυρι το προσθετουμε μολις σβησουμε τη φωτια.
καλη επιτυχια!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (38) | Εμφανίσεις: 37606 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |