Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
bookmark 
Συχνές αναζητήσεις

αγκινάρες   αρνάκι   γαρίδες   γεμιστά   γιαούρτι   κολοκυθάκια   κοτόπουλο   κουλουράκια   λαχανικά   μακαρόνια   μανιτάρια   μαρμελάδα   μελιτζάνες   μοσχάρι   μπέικον   μπισκότα   μπριζόλες   ντομάτα   παγωτό   πατάτες   πιπεριές   πορτοκάλι   σοκολάτα   σουφλέ   σπανάκι   τάρτα   τούρτα   τυρόπιτα   φιλέτο   χοιρινό   χταπόδι  

Προτεινόμενος πλοηγός
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ψάρια και θαλασσινά arrow Γαρίδες σαγανακι Νο.02 (χωρίς τυρί)
Γαρίδες σαγανακι Νο.02 (χωρίς τυρί) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τετάρτη, 19/03/08
p1010107_400
Αυτη η συνταγη ειναι νηστισιμη φυσικα και εκτος νηστειας μπορουμε να προσθεσουμε και τυρακι φετα καθως και οτι αλλο τυρι θελουμε.
Υλικα:
  • 800 γρ γαριδες
  • 1 κρεμμυδακι φρεσκο ψιλοκομμενο
  • 1/2 ποτηρακι του κρασιου κρασι
  • 1/4 ποτηρακι του κρασιου ουζο
  • 3/4 της κουπας ζωμο γαριδας
  • λιγο ριγανη
  • λιγο μαιντανο
  • λιγο ανηθο
  • 1 ντοματα ψιλοκομμενη
  • 3 κ.σ κετσαπ
  • 1 ποτηρακι του κρασιου χυμο ντοματας
  • αλατι,πιπερι
  • λαδι
  • για μη νηστισιμη εκδοχη φετα ή αλλο τυρι
Eκτελεση:
  • βγαζουμε τα κεφαλια απο τις γαριδες και τα βραζουμε σε νερο με 2 κ.σ ξυδι και ενα φυλλο δαφνης.
  • τα σουρωνουμε και κραταμε το ζωμο της γαριδας
  • τσιγαριζουμε το κρεμμυδακι στο λαδι και ριχνουμε τις γαριδες.
  • προσθετουμε το κρασι και το ουζο και αφηνουμε να εξατμιστουν.
  • αλατοπιπερωνουμε.
  • Σε μια αλλη κατσαρόλα βαζουμε το χυμο ντοματας,την ντοματα,το κετσαπ και το ζωμο και βραζουμε σε δυνατη φωτια.
  • μολις δεσει η σαλτσα λιγο πριν το σβησουμε προσθετουμε τον ανηθο τον μαιντανο και τη ριγανη .
  • Ενωνουμε τις γαριδες με τη σαλτσα και σερβιρουμε σε πυρεξ ή σε πηλινο αν βαλουμε τελικα τυρι το προσθετουμε μολις σβησουμε τη φωτια.
καλη επιτυχια!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (39) | Εμφανίσεις: 26868
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (14)
1. 19-03-2008 22:37
 
Φοβερή η συνταγούλα σου,Μαργαριτάκι μου!!! Να είχαμε και λίγο ψωμάκι να κανουμε βούτες στην ωραία σαλτσούλα... :grin Πρέπει να του πηγαίνει πολύ και το κρασάκι και το ούζο, θα το φτιάξω σίγουρα τώρα που αρχίζουν οι μέρες νηστείας! :) :) :)
 
katerinakimam
2. 20-03-2008 10:02
 
Καλά Μαργαρίτα και μόνο η φωτό σου φτάνει για να μου τρέξει το σαλάκι. :upset  
Απορία: Εσύ δοκίμασες ή το φτιάχνεις μόνο για τους άλλους? Αυτό το ρωτάω γιατί ξέρω την αδυναμία σου στα θαλασσινά. :grin
 
Mary
3. 20-03-2008 10:11
 
Μαργαριτάκι τέλεια συνταγή! καλά η φωτό όλαααααααα τα λεφτά!
 
melina
4. 20-03-2008 10:16
 
λοιπον το εφτιαξα για τον ανδρα μου.του τηγανισα και πατατουλες...δοκιμασα βεβαια και εγω και μου αρεσε μπορω να πω ...αφου βεβαια μου καθαρισε τη γαριδουλα ετσι? 
η πλακα ειναι οτι καλομαθε και σημερα μου ζηταγε να φτιαξω κανα ψαρακι... 
εγω παλι ειμαι παντελως ανιδεη απο ψαρια οποτε θα απευθυνθω στην πεθερουλα του :grin :grin εεε μην το παρακανουμε κιολας....
 
margarita79
5. 20-03-2008 10:34
 
Σωστά Μαργαρίτα γιατί αν τώρα ζητάει ψαράκι και του το δώσεις σε λίγο θα σου ζητήσει και φτερό καρχαρία σούπα! :grin :grin :grin  
Και άντε να τρέχεις για ψαροντούφεκο χειμώνα καιρό!!!
 
Mary
6. 20-03-2008 10:39
 
χαχαχαχαχα εμ για φαντασου... 
καλα την ειχα τοσο καιρο μην τη πατησω τωρα και μου αρχισει τα γουνακια και λοιπα αγνωστα....
 
margarita79
7. 21-03-2008 10:06
 
Margarita79, μου τρέχουν τα σάλια!! Την φτιάχνω και εγώ αυτή την συνταγή. Μου έδωσες την αφορμή να την φτιάξω το Σ/Κ.... ;) :zzz
 
Pan
8. 16-06-2009 16:40
 
Μαργαρίτα, τις γαρίδες δεν τις καθαρίζεις; 8)
 
despoinaki
9. 16-06-2009 16:45
 
οχι δεσποινα δεν τις καθαριζω ο καθενας καθαριζει τις δικες του :grin μπορεις βεβαια να βαλεις και ετοιμες καθαρισμενες ή και να τις καθαρισεις εσυ αλλα εγω προτιμω τις ολοκληρες γιατι θελω τα κεφαλακια ωστε να τα βραζω και να κραταω το ζωμο γαριδας. 
πολλες φορες οτι μεινει ή εξ αρχης το ανακατευω με μακαροναδα και γινεται τρελα ακομα και για μενα που δεν τα πολυτρωω αυτα.
 
margarita79
10. 16-06-2009 17:02
 
Ευχαριστώ, Μαργαρίτα μου. Εγώ μάλλον θα τις καθαρίσω και με τα κεφάλια τους θα κάνω ζωμό. :p
 
despoinaki
11. 08-10-2009 09:02
 
Μια απορία. Το ζωμό με τις ντομάτες και τον χυμό ντομάτας τα βάζεις μέσα στο τηγάνι με τις γαρίδες ή τα ψήνεις ξεχωριστά και τα προσθέτεις μετά?
 
mrns55
12. 08-10-2009 09:50
 
Ναι εχεις δικιο δεν το εχω κανει πολυ ξεκαθαρο..οχι τα κανεις ξεχωριστα γιατι οι γαριδες δε θελουν πολυ βρασιμο και τα ενωνεις στο τελος.
 
margarita79
13. 12-03-2013 19:28
 
Θα το φτιάξω κι εγώ του αντρούλη μου το σαββατοκύριακο,μαζί με φρέσκο ψωμάκι,ρυζάκι και σαλατούλα.Να το ευχαριστηθεί που του αρεσει πολύ!Και με κρασάκι κόκκινο,τρέλα!!Αλήθεια,Μαργαρίτα μου,πόση ώρα βράζεις την ντομάτα και μετά με τις γαρίδες?Και το ζωμό από τα κεφάλια τους πόση ώρα το βράζεις?
 
Eva1973
14. 14-03-2013 13:17
 
5 λεπτακια να βρασεις τα κεφαλια και μετα τη σαλτσα μεχρι να δεσει.
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 19/08/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news

Μαγειρεύουμε με :

Cuisineware - Αντικολλητικό τηγάνι με επίστρωση
Το Top στην φιλοξενία