Υλικά: - 600gr κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 100gr γάλα
- 2gr μαστίχα
- 60gr ζάχαρη
- 3 φύλλα ζελατίνας ή 5gr (χρησιμοποίησα από το φακελάκι Γιώτης που έχει μέσα 6 φύλλα τα τρία)
- 6 μπολάκια
- 150gr θυμαρίσιο μέλι
- 50gr χλιαρό νερό
Εκτέλεση:
Μαλακώνουμε τα φύλλα της ζελατίνας σε λίγο κρύο νερό. Βράζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος μαζί με την μαστίχα και τη ζάχαρη. Μόλις το μείγμα αρχίσει να φουσκώνει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας σταδιακά. Αδειάζουμε το μείγμα στα ποτηράκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες για να πήξει. Για να ξεφορμάρουμε βουτάμε τα ποτηράκια σε ζεστό νερό για λίγο. Για τη σάλτσα μελιού ανακατεύουμε το μέλι με το χλιαρό νερό και διακοσμούμε την πανακότα. Είναι συνταγή του κου Στέλιου Παρλιάρου με τη μόνη διαφορά ότι εκείνος χρησιμοποιεί 2 φύλλα ζελατίνας ίσως πιο μεγάλα από τα δικά μου γιατί την πρώτη φορά που το έκανα με δύο βγήκε λίγο νερουλό. Καλή επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 21489 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |