Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κρέμες arrow Πανακότα Νο.03 (με μαστίχα και σάλτσα μελιού)
Πανακότα Νο.03 (με μαστίχα και σάλτσα μελιού) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από zoi   
Παρασκευή, 21/03/08
dsc02057_400
Υλικά:
  • 600gr κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 100gr γάλα
  • 2gr μαστίχα
  • 60gr ζάχαρη
  • 3 φύλλα ζελατίνας ή 5gr (χρησιμοποίησα από το φακελάκι Γιώτης που έχει μέσα 6 φύλλα τα τρία)
  • 6 μπολάκια
  • 150gr θυμαρίσιο μέλι
  • 50gr χλιαρό νερό

Εκτέλεση:

Μαλακώνουμε τα φύλλα της ζελατίνας σε λίγο κρύο νερό.

Βράζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος μαζί με την μαστίχα και τη ζάχαρη. Μόλις το μείγμα αρχίσει να φουσκώνει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας σταδιακά. Αδειάζουμε το μείγμα στα ποτηράκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες για να πήξει. Για να ξεφορμάρουμε βουτάμε τα ποτηράκια σε ζεστό νερό για λίγο. Για τη σάλτσα μελιού ανακατεύουμε το μέλι με το χλιαρό νερό και διακοσμούμε την πανακότα.

Είναι συνταγή του κου Στέλιου Παρλιάρου με τη μόνη διαφορά ότι εκείνος χρησιμοποιεί 2 φύλλα ζελατίνας ίσως πιο μεγάλα από τα δικά μου γιατί την πρώτη φορά που το έκανα με δύο βγήκε λίγο νερουλό.

Καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 21489
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 21-03-2008 20:07
 
ΖΩΗ υπεροχο ειναι μπραβο σου :zzz :zzz
 
giota
2. 22-03-2008 21:17
 
πραγματικά είναι εξαιρετική συνταγή την κάνω και εγώ... 
χρησιμοποιώ ωμός αλλη ζελατίνη εισαγωγής και όντως χρειάζονται 2 φύλλα.
 
kate
3. 22-03-2008 21:19
 
όμως και όχι ωμός :sigh
 
kate
4. 04-09-2009 10:56
 
Τη δοκίμασα με λαχτάρα αυτή την εβδομάδα (χωρίς τη σάλτσα μελιού), αλλά με απογοήτευσε! Πολύ πολύ λιπαρή και με βαριά γεύση, τόσο πολύ που σε λίγωνε, και η μαστίχα δεν έσωζε την κατάσταση. Τρία άτομα τη δοκιμάσαμε, όλοι τρελοί για πανακότα, αλλά κανείς δεν κατάφερε να τελειώσει το μπολάκι του. Μπουκιά και νερό, για να κατέβει η πανακότα. Πολλά λιπαρά η κρέμα, τι να πω... ίσως θέλει περισσότερο γάλα αντί για κρέμα...
 
katerina
5. 04-09-2009 11:34
 
επεμβαινω λιγο μιας και τις τελευταιες μερες εψαξα λιγο το θεμα πανακοτα για να φτιαξω την πανακοτα με γιαουρτι που δημοσιευσα. 
Εμαθα λοιπον οτι η πανακοτα δε θελει πολλα λιπαρα.Συστηνεται η κρεμα γαλακτος να ειναι λαιτ καθως και το γαλα. 
Απο προσωπικη λοιπον εκτιμηση θωρω οτι αυτο εφτιξε και τη βρηκες κατερινα βαρια και λιγωτικη
 
margarita79
6. 04-09-2009 12:28
 
Συμφωνώ, Μαργαρίτα. Το γάλα ήταν με 2% λιπαρά, αλλά στην κρέμα γάλακτος ακολούθησα τη συνταγή. Θα δοκιμάσω και με κρέμα με λίγα λιπαρά και θα σας πω...
 
katerina
7. 04-09-2009 12:32
 
παντως κρινοντας απο την πανακοτα που εκανα εγω τις προαλλες η αναλογια του γαλακτος -κρεμας ηταν αντιστροφη...
 
margarita79
8. 19-01-2010 00:40
 
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ?
 
klimis
9. 19-01-2010 00:46
 
η κρεμα καραμελε ειναι διαφορετικη συνταγη τεχνική και εχει συνηθως μεγαλο αριθμο αυγων.
 
margarita79
10. 22-10-2011 19:56
 
Εφτιαξα πανακότα (αλλη συνταγή αλλά με ιδιες αναλογιες κρ.γαλακτος και γαλα) και εβαλα 400γρ. κρεμα γαλακτος 15%λιπαρα και 300 γρ. γαλα ελαφρυ. Μου αρεσε παρα πολύ και δεν μου φανηκε καθόλου βαρια. Δοκιμαστε το με αυτες τις αναλογιες.
 
m54

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 23/04/10 )