Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Εποχιακά πιάτα arrow Μαγειρίτσα Νο.02 (της μαμάς μου)
Μαγειρίτσα Νο.02 (της μαμάς μου) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από Mary   
Κυριακή, 23/03/08
100_0321_400

Αυτό το φαγητό δεν το έχω φτιάξει ποτέ. Πάντα το τρώω στη μαμά μου και μιας και το έφτιαξε σήμερα ήταν μια καλή ευκαιρία να το παραθέσω.

Υλικά
  • 1 συκωταριά και τα αντεράκια από ένα κατσικάκι
  • 1 κατσικίσιο χεράκι περίπου 2 κιλά
  • 6-7 φύλλα μαρούλι ψιλοκομμένα
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια άνιθο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 2 φλ. του καφέ ρύζι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση

Πλένετε την συκωταριά, τα αντεράκια και το χεράκι. Πλέκετε τα αντεράκια πλεξούδα. Κόβετε το κρέας σε μερίδες. Τα βάζετε όλα μαζί σε μια μεγάλη κατσαρόλα και γεμίζετε την κατσαρόλα με νερό μέχρι να τα σκεπάζει. Αλατοπιπερώνουμε. Τα βράζετε για περίπου 15 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός) και μόλις δείτε ότι έχει σχηματιστεί ένας αφρός στην επιφάνεια κατεβάζεται την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζετε τα κρέατα και σουρώνετε το ζωμό σε μια λεκανίτσα. Ξαναβάζετε το ζωμό στην κατσαρόλα και ρίχνετε πάλι τα κρέατα, συμπληρώνοντας πάλι νερό για να τα σκεπάζει. Αφήνετε τα κρέατα να βράσουν κανονικά, ελέγχοντας κάθε φορά να υπάρχει αρκετό νερό. Μόλις βράσουν όλα, βγάζετε το κρέας σε μια πιατέλα και ψιλοκόβετε την συκωταριά και τα αντεράκια. Στο ζωμό της κατσαρόλας ρίχνετε τα μαρούλια, τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο. Προσθέτετε λίγο νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά. Ελέγχετε μήπως χρειάζεται άλλο αλάτι. Ρίχνετε την συκωταριά, τα αντεράκια και το ρύζι αφήνοντάς τα να βράσουν μέχρι να γίνει το ρύζι. Χτυπάτε τα αυγά σε ένα πιάτο και προσθέτετε το χυμό των λεμονιών χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα. Με μια κουτάλα παίρνετε ζουμί από τη σούπα και το ρίχνετε σιγά-σιγά στα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Αυτό γίνεται για να φτάσουμε τα αυγά στη θερμοκρασία του φαγητού ούτως ώστε να μη μας κόψουν όταν τα προσθέσουμε στη σούπα. Μετά ρίχνετε τα αυγά στην κατσαρόλα και ανακατεύετε γρήγορα γρήγορα. Αφήνουμε την σούπα να πάρει 2-3 βράσεις και είναι έτοιμη. Σερβίρουμε στο κάθε πιάτο τη σούπα μας και στη μέση ένα κομμάτι από το κρέας και για όποιον θέλει λίγο έξτρα πιπεράκι.

Καλή σας όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 21117
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 24-03-2008 10:52
 
Μαίρη η μαγειρίτσα σας μου άνοιξε την όρεξη... περιμένω κι εγώ πως και πως το Πάσχα για να τη φτιάξουν πεθερά, γιαγιά και μαμά μαζί. Βάζουν όλη τους την τέχνη. Εγώ βαριέμαι να τη φτιάξω αλλά όταν τη βρω έτοιμη την τσακίζω!!! Εμείς βάζουμε και τα πνευμόνια και δεν βάζουμε το χεράκι. Κατά τα άλλα είναι ίδια. Φιλιά :zzz
 
zoi
2. 24-03-2008 16:17
 
Ομολογώ πως τέτοια μαγειρίτσα δεν έχω δοκιμάσει.Πιστεύω πως πρέπει να είναι πολύ ωραία.Σίγουρα θα την φτιάξω κάποια στιγμή και ας μην είναι γιορτή. :) :) Ευχαριστούμε Μαίρη. ;) ;)
 
atalanth
3. 25-03-2008 11:58
 
Ετσι Μαιρη μου την φτιάχνει και η μαμά μου και την έμαθα κι εγώ καθώς είμαι λάτρις των φυτοφάγων τύπου Μπεεε. Τέλειο και νοστιμοτατο.  
Καλό Πάσχα
 
THEOHARIS
4. 07-04-2008 20:41
 
Μαιρούλα, πολύ καλή η συνταγή της μαμάς σου. Η αλήθεια είναι πως μετά την Ανάσταση την περιμένω πως και πως. Ελπίζω κι εύχομαι να είναι καλά και εφέτος η μαμά μου για να μας την φτιάξει :zzz
 
JUANITA1970
5. 16-11-2009 17:11
 
Εγώ βάζω και 2 συστατικά ακόμα...λίγο δυόσμο φρέσκο ή και αποξηραμένο και στο τέλος αφού κάνω το αυγολέμονο και σβήσω τη φωτιά, ρίχνω και ένα γλυτζανάκι του καφέ γάλα φρέσκο! 
Δοκιμάστε το-έχει τρελή επιτυχία!!!!!!!
 
linmak88
6. 16-11-2009 18:14
 
Δυόσμο τη μαγειρίτσα? :x  
Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ! Το γάλα γιατί το βάζεις? Γίνεται ακόμα πιο κρεμώδη?
 
Mary
7. 29-12-2009 21:29
 
Γίνεται πολύ πιο κρεμώδης και παίρνει καταπληκτικό χρώμα! Όσο για το δυόσμο....α π α ρ α ί τ η τ ο ς !!! Δίνει ένα άρωμα πολύ ξεχωριστό! Η συνταγή είναι σμυρνέϊκη της γιαγιάς μου-αυτούσια-και είναι 100% εξαιρετική! Χρησιμοποίησε αυτά τα 2 συστατικά ανεπιφύλακτα και θα με ευγνωμονείς Μαίρη μου! ;)
 
linmak88
8. 02-05-2010 16:34
 
Την έτρωγα πολύ άνετα ακόμα και στον καύσωνα του καλοκαιριού.φένεται πεντανόστυμη ολα τα λεφτααααααα.
 
PANELE

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 24/03/10 )