Αυτό το φαγητό δεν το έχω φτιάξει ποτέ. Πάντα το τρώω στη μαμά μου και μιας και το έφτιαξε σήμερα ήταν μια καλή ευκαιρία να το παραθέσω.
Υλικά
- 1 συκωταριά και τα αντεράκια από ένα κατσικάκι
- 1 κατσικίσιο χεράκι περίπου 2 κιλά
- 6-7 φύλλα μαρούλι ψιλοκομμένα
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 κλωνάρια άνιθο ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- χυμός από 2 λεμόνια
- 2 φλ. του καφέ ρύζι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε την συκωταριά, τα αντεράκια και το χεράκι. Πλέκετε τα αντεράκια πλεξούδα. Κόβετε το κρέας σε μερίδες. Τα βάζετε όλα μαζί σε μια μεγάλη κατσαρόλα και γεμίζετε την κατσαρόλα με νερό μέχρι να τα σκεπάζει. Αλατοπιπερώνουμε. Τα βράζετε για περίπου 15 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός) και μόλις δείτε ότι έχει σχηματιστεί ένας αφρός στην επιφάνεια κατεβάζεται την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζετε τα κρέατα και σουρώνετε το ζωμό σε μια λεκανίτσα. Ξαναβάζετε το ζωμό στην κατσαρόλα και ρίχνετε πάλι τα κρέατα, συμπληρώνοντας πάλι νερό για να τα σκεπάζει. Αφήνετε τα κρέατα να βράσουν κανονικά, ελέγχοντας κάθε φορά να υπάρχει αρκετό νερό. Μόλις βράσουν όλα, βγάζετε το κρέας σε μια πιατέλα και ψιλοκόβετε την συκωταριά και τα αντεράκια. Στο ζωμό της κατσαρόλας ρίχνετε τα μαρούλια, τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο. Προσθέτετε λίγο νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά. Ελέγχετε μήπως χρειάζεται άλλο αλάτι. Ρίχνετε την συκωταριά, τα αντεράκια και το ρύζι αφήνοντάς τα να βράσουν μέχρι να γίνει το ρύζι. Χτυπάτε τα αυγά σε ένα πιάτο και προσθέτετε το χυμό των λεμονιών χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα. Με μια κουτάλα παίρνετε ζουμί από τη σούπα και το ρίχνετε σιγά-σιγά στα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Αυτό γίνεται για να φτάσουμε τα αυγά στη θερμοκρασία του φαγητού ούτως ώστε να μη μας κόψουν όταν τα προσθέσουμε στη σούπα. Μετά ρίχνετε τα αυγά στην κατσαρόλα και ανακατεύετε γρήγορα γρήγορα. Αφήνουμε την σούπα να πάρει 2-3 βράσεις και είναι έτοιμη. Σερβίρουμε στο κάθε πιάτο τη σούπα μας και στη μέση ένα κομμάτι από το κρέας και για όποιον θέλει λίγο έξτρα πιπεράκι. Καλή σας όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 21117 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |