Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Θαλασσινά arrow Ομελέτα με καβούρι
Ομελέτα με καβούρι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 27/05/07
Υλικά:
6 Αυγό(ά)
1 κουτ. σουπ. Ζωμός Ψαριού
2 κουτ. σουπ. μαλακιά μαύρη Ζάχαρη
1 κουτ. σουπ. Ηλιέλαιο
1 κουτ. σουπ. φρεσκοτριμμένη Τζίντζερ
175 γρ. Καβουρόψιχα
50 γρ. Φύτρα
2 κουτ. σουπ. ψιλοκομμένο Σχοινόπρασο
Όιστερ σος
300 ml Ζωμός κοτόπουλου
2 κουτ. σουπ. Ζωμός Ψαριού
1 κουτ. σουπ. μαλακιά μαύρη Ζάχαρη
1 κουτ. σουπ. Σησαμέλαιο

Τρόπος παρασκευής
Ανακατέψτε τα υλικά της σος σ' ένα σκεύος και βάλτε τα να βράσουν για 1 λεπτό. Βγάλτε τη σος από τη φωτιά.
Χτυπήστε τα αυγά και ανακατέψτε με το αυγοδάρτη στο μίγμα το ζωμό ψαριού και τη ζάχαρη.
Ζεστάνετε 1 κουτ. σουπ. από το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε την τζίντζερ για 1 λεπτό. Προσθέστε το καβούρι και τα φύτρα και σοτάρετε για 1 λεπτό. Ρίξτε το σχοινόπρασο και ανακατέψτε. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά.
Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα άλλο τηγάνι και ρίξτε το μισό μίγμα των αυγών. Αφήστε το να απλωθεί στο μέγεθος κρέπας και ψήστε το μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Βγάλτε το και ρίξτε πάνω του το μισό μίγμα καβουριού. Τυλίξτε την ομελέτα σαν κρέπα. Κόψτε το ρολό στα δύο και σερβίρετε δύο μερίδες. Επαναλάβετε.
Γαρνίρετε με τη σος και ρίξτε γύρω από την ομελέτα λίγη όιστερ σος.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός