Υλικά : Για τους κολοκυθοκεφτέδες: - 1,8 κιλά κολοκυθάκι τριμμένο
- Αλάτι και λευκό πιπέρι, φρεσκοαλεσμένο
- 400 γρ. φρέσκες ντομάτες, ξεφλουδισμένες
ξεσποριασμένες και κομμένες σε κύβους - 150 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 50 γρ. ψίχα ψωμιού
- 50 γρ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα
- ½ ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ή 3-4 πράσα, ψιλοκομμένα
- ¼ ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 2 αυγά
- αλεύρι για κοσκίνισμα
για τη σάλτσα φέτας: - 200 ml γάλα
- 500 γρ. φέτα
- 50 ml ελαιόλαδο
- ½ ματσάκι φύλλα φρέσκιας ρίγανης
Εκτέλεση Αλατίζουμε το τριμμένο κολοκυθάκι και το αφήνουμε σ' ένα μπολ για περίπου 45 λεπτά. Λίγο-λίγο βάζουμε το κομμένο κολοκυθάκι σε μια πετσέτα κουζίνας και αφαιρούμε τα υγρά πιέζοντας (το στύβουμε). Αναμειγνύουμε το κομμένο κολοκυθάκι με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας, μορφοποιούμε το μείγμα σε 25 κεφτέδες. Πασπαλίζουμε ελαφρά με αλεύρι και τηγανίζουμε στους για 3 - 4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Σάλτσα: Ζεσταίνουμε το γάλα και το χτυπάμε μαζί με τη φέτα, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη σε υψηλή ταχύτητα. Κρατάμε ζεστό το μείγμα. Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες μαζί με τη σάλτσα. Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 14113 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |