Υλικά : - 1 μπουτάκι κομμένο σε μερίδες
- 5-6 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ - 2-3 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες
- 2 κλαδάκια δεντρολίβανο
- 1 κρεμμύδι ολόκληρο καθαρισμένο, πάνω στο οποίο έχετε καρφώσει ενα γαρύφαλλο για άρωμα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ή ροζέ αρετσίνωτο κρασί
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση : - Πλένετε και στεγνώνετε το κρέας.
- Ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε τις μερίδες το κατσικάκι αφού τις αλατοπιπερώσετε.
- Προσθέτετε τις σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και το κρεμμύδι.
- Σβήνετε με το κρασί και το κονιάκ, συμπληρώνετε λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 1 ώρα περίπου μέχρις ότου εξατμισθούν τα υγρά.
- Στο τέλος ρίχνετε τη μουστάρδα και το δεντρολίβανο, ανακατεύετε τη σάλτσα και αφήνετε το φαγητό να πάρει μία δύο βράσεις.
Συνοδεύετε με πιλάφι ή πατάτες (φούρνου ή τηγανητές). Καλή όρεξη Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 14046 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |