Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Κατσικάκι με κρασί μουστάρδα και δενρδολίβανο
Κατσικάκι με κρασί μουστάρδα και δενρδολίβανο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από THEOHARIS   
Τρίτη, 25/03/08
Υλικά :
  • 1 μπουτάκι κομμένο σε μερίδες
  • 5-6 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
    2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες
  • 2 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο καθαρισμένο, πάνω στο οποίο έχετε καρφώσει ενα γαρύφαλλο για άρωμα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ή ροζέ αρετσίνωτο κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση :
  • Πλένετε και στεγνώνετε το κρέας.
  • Ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε τις μερίδες το κατσικάκι αφού τις αλατοπιπερώσετε.
  • Προσθέτετε τις σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και το κρεμμύδι.
  • Σβήνετε με το κρασί και το κονιάκ, συμπληρώνετε λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 1 ώρα περίπου μέχρις ότου εξατμισθούν τα υγρά.
  • Στο τέλος ρίχνετε τη μουστάρδα και το δεντρολίβανο, ανακατεύετε τη σάλτσα και αφήνετε το φαγητό να πάρει μία δύο βράσεις.

Συνοδεύετε με πιλάφι ή πατάτες (φούρνου ή τηγανητές).
Καλή όρεξη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 14046
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 26-03-2008 11:23
 
Τι ακριβώς έχουμε καρφώσει στο κρεμμύδι Χάρη?
 
Mary
2. 26-03-2008 12:25
 
Κι άλλη συνταγή με κατσικάκι. Σου αρέσουν τα μπεεεε ή μου φαίνεται ? 
Ωραία κι αυτή πάντως.
 
sgr
3. 26-03-2008 14:57
 
Μαίρη μου μην καρφώσεις στο κρεμμύδι κανένα κόκκινο γαρύφαλο!!!Αστειεύομαι..εννοεί γαρύφαλο το μπαχαρικό,το καρφώνουμε στο κρεμμύδι για να το αφαιρούμε στο τέλος εύκολα από το φαγητό επειδή πικρίζει λίγο όταν το μαγειρεύουμε :eek :eek
 
YANNA
4. 26-03-2008 15:56
 
χαχαχαχα Γιάννα. Θα του βάλω γαρύφαλλο στ’ αυτί και πονηριά στο μάτι!!!
 
Mary
5. 26-03-2008 16:46
 
Πολλές συνταγές με κατσικάκι βλέπω Χάρη.Μάλλον είσαι fun όπως & εγώ.Δεν ξέρω ποιά είναι η καλύτερη.Νομίζω όλες είναι θα είναι υπέροχες.Ευχαριστουμε για μια ακόμη φορά. :) :)
 
atalanth
6. 26-03-2008 20:50
 
Ερχεται Πασχα και πολλοι δεν εχουν δυνατοτητα για ψησιμο στο υπαιθρο. Δινω λυσεις
 
THEOHARIS
7. 27-03-2008 10:02
 
Μου τρέχουν από τώρα τα σάλια....πεντανόστιμο θα γίνεται :zzz :zzz Σ' ευχαριστούμε Χάρη :)
 
Flora
8. 27-03-2008 18:28
 
Χάρη να'σαι καλά μου άνοιξες την όρεξη. Έλα όμως που με τη νηστεία μόνο μυρωδιά μπορώ να πάρω. Αλλά δε πειράζει γιατί ΤΟ Πάσχα ελεγά να κάνω κατσικάκι οπότε η συνταγή σου θα χρησιμοποιηθεί σύντομα. :)
 
eleni

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 27/03/10 )