Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μπουφές arrow Καναπεδάκια με Καπνιστή Πέστροφα (με κρέμα από πιπεριές)
Καναπεδάκια με Καπνιστή Πέστροφα (με κρέμα από πιπεριές) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από KATE   
Κυριακή, 30/03/08
Υλικά
  • 12 λεπτές φέτες ψωμί μπαγιάτικο, 6 φέτες
  • 10 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 ½ κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 24 φέτες καπνιστό φιλέτο πέστροφας
  • άνηθο για το γαρνίρισμα
  • τριμμένη φλούδα από ένα λεμόνι (οχι τρίμμα αλλά λωριδίτσες)
  • αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  • Ψήνουμε τις πιπεριές και από τις 2 μεριές (για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά)
  • Τις τοποθετούμε κατευθείαν σε ένα μπολ και τις σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη, αφήνοντας το μπολ σκεπασμένο για 20 λεπτά.
  • Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και βγάζουμε τους σπόρους.
  • Τις στεγνώνουμε με χαρτοπετσέτες και τις κόβουμε.
  • Τις τηγανίζουμε στο λάδι μαζί με το σκόρδο σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά
    για 7 - 8 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά.
  • Τις χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνουν μια βελούδινη κρέμα.
  • Νοστιμεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
  • Ψήνουμε το ψωμί και από τις 2 πλευρές και απλώνουμε σε κάθε φέτα την κρέμα από τις πιπεριές.
  • Τοποθετούμε 2 φέτες πέστροφα σε κάθε φέτα ψωμιού και διακοσμούμε με τα φύλλα άνηθου και το ξύσμα από το λεμόνι.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 11195
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 27-10-2008 12:08
 
Κατάλαβα καλά? Αφού τις ψήσουμε τις πιπεριές τις τηγανίζουμε κιόλας?
 
Nena
2. 27-12-2008 18:44
 
Nena, καλά κατάλαβες :)
 
kate

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 13/05/10 )