Υλικά - 12 λεπτές φέτες ψωμί μπαγιάτικο, 6 φέτες
- 10 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 ½ κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 24 φέτες καπνιστό φιλέτο πέστροφας
- άνηθο για το γαρνίρισμα
- τριμμένη φλούδα από ένα λεμόνι (οχι τρίμμα αλλά λωριδίτσες)
- αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ψήνουμε τις πιπεριές και από τις 2 μεριές (για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά)
- Τις τοποθετούμε κατευθείαν σε ένα μπολ και τις σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη, αφήνοντας το μπολ σκεπασμένο για 20 λεπτά.
- Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και βγάζουμε τους σπόρους.
- Τις στεγνώνουμε με χαρτοπετσέτες και τις κόβουμε.
- Τις τηγανίζουμε στο λάδι μαζί με το σκόρδο σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά
για 7 - 8 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά.
- Τις χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνουν μια βελούδινη κρέμα.
- Νοστιμεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνουμε το ψωμί και από τις 2 πλευρές και απλώνουμε σε κάθε φέτα την κρέμα από τις πιπεριές.
- Τοποθετούμε 2 φέτες πέστροφα σε κάθε φέτα ψωμιού και διακοσμούμε με τα φύλλα άνηθου και το ξύσμα από το λεμόνι.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 11195 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |