Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Πέννες Μεσογειακές Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από vago   
Κυριακή, 30/03/08
img_1899_400

Υλικά:

  • 1 πακέτο πένες
  • 2 φρέσκιες ντομάτες
  • 1 μικρό κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
  • 2 σ.κ. ελιές αποπυρηνωμένες κομμένες σε φέτες
  • 1 κ.σ. κάπαρη (σπόρους)
  • 1 φλ. καφέ κρέμα γάλακτος
  • λάδι
  • αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πένες και τις καίμε με λάδι ή βουτυρο και τις διατηρούμε ζεστές. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σωτάρωντας σε λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε λίγο και αυτά να σωταριστούν. Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμένες, αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρουν μία βράση προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10' λεπτά. Κατόπιν βάζουμε και τις ελιές με την κάπαρη και αφήνουμε λίγο ακόμα να βράσει. Λίγα λεπτά πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος.

Σερβρίρουμε τη σάλτσα επάνω απο τις πένες με τριμμένο τυρί.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 8651
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 31-03-2008 11:17
 
τι ειναι αυτα που βαζεις βρε βαγγο?τη φιλη σου την εγκυο δε τη σκεφτεσαι? 
θα τα κανω και εγω ζηλεψα!!!
 
margarita79
2. 31-03-2008 13:34
 
Τ έ λ ε ι ο !!!
 
sgr
3. 31-03-2008 15:27
 
Φαντάζομαι Βάγγο τη γεύση τους!! Αν και θα προτιμούσα αντί για κίτρινο τυρί στο τέλος να ρίξω φέτα. Νομίζω ότι θα τα απογειώσει!!
 
Mary
4. 31-03-2008 19:01
 
Η συνταγή είναι καταπληκτική. Την κάνω ίδια ακριβώς μόνο που αποφεύγω την κρέμα γάλακτος και στο τέλος βάζω φέτα. Είναι φανταστική. Μπράβο
 
margarita
5. 08-04-2008 11:38
 
βαγγο φανταστικη εγινε!!! 
το μονο που αλλαξα ηταν οτι αφαιρεσα το σκορδο και εβαλα πιπερια. 
μπραβο!!!
 
margarita79
6. 08-08-2011 10:40
 
Πολύ ωραίο! Μπράβο. Εγώ πριν βάλω τις ντομάτες θα ρίξω και λίγες αντζούγες!
 
elviskastoria

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 03/09/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός