Νόστιμο μεζεδάκι που μπορεί να συνοδεύσει τη μπύρα μας ή το ουζάκι μας.
Υλικά - 1 κιλό μανιτάρια πορτομπέλο
- 3 αυγά
- 1/2 φλυτζάνι γάλα
- 1 διπλό πακέτο φρυγανιές
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι για το τηγάνισμα
υλικά για τις σος
- 6 κουταλιές μαγιονέζα
- 2 κουταλιές τυρί κρέμα
- 1 κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουταλιές κέτσαπ
- 5-6 σταγόνες ταμπάσκο
- 2 κουταλιές μουστάρδα
- 1 μικρό βάζο αγγουράκια τουρσί
- 1 πιπεριά φλωρίνης ψητή (από βάζο)
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
|
| Εκτέλεση Καθαρίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά σε ομελέτα, ρίχνετε το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Τρίβετε τις φρυγανιές στο μούλτι να γίνουν σκόνη και τις βάζετε σε ένα άλλο μπολ. Βάζετε το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνετε αρκετό λάδι να κάψει. Ρίχνετε λίγα μανιτάρια στο μείγμα των αυγών και στη συνέχεια τα τυλίγετε με τη φρυγανιά. Χαμηλώνετε την φωτιά στο μισό και ρίχνετε τα μανιτάρια να τηγανιστούν απ΄ όλες τις μεριές. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα μανιτάρια. |
| Για τις σος Σε δύο μικρά μπολάκια βάζετε από 3 κουταλιές μαγιονέζα. Στο ένα ρίχνετε το κέτσαπ, το ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και στο άλλο βάζετε τη μουστάρδα τα αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα τρίτο μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, την πιπεριά ψιλοκομμένη, αλάτι και πιπέρι. Τοποθετείται τις σος δίπλα στα τηγανισμένα μανιταράκια.
|
|
Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 18136 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |