Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ειδική κατηγορία - Νηστίσιμα arrow Χαλβάς Νο.04 (με σιμιγδάλι και καρύδα)
Χαλβάς Νο.04 (με σιμιγδάλι και καρύδα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από xrysa   
Τρίτη, 01/04/08
Ευρετήριο άρθρου
Χαλβάς Νο.04 (με σιμιγδάλι και καρύδα)
Σελίδα 2

Αυτή είναι μια συνταγή που την πήρα από την μαμά μου.

Υλικά
  • 1 ποτήρι ινδοκάρυδο
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια λάδι
  • 6 ποτήρια νερό
  • 2 βανίλιες
Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το λάδι, την ζάχαρη και τις βανίλιες. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με την καρύδα. Μόλις το νερό αρχίζει να βράζει και λιώσει η ζάχαρη χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και ρίχνουμε το σιμιγδάλι με την καρύδα. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίσει να ξεκολά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.Οταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από την φωτιά και σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Βάζουμε το χαλβά σε φόρμα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με επιπέον καρύδα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 28552
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (19)
1. 01-04-2008 23:09
 
Χρύσα ωραίο ο χαλβάς και πρωτότυπος. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ με ινδοκάρυδο. Η μόνη μου απορία είναι μήπως είναι πολύ το λάδι. Δεν βγαίνει ιδιαίτερα λαδωμένος ο χαλβάς? Γιατί ο κλασσικός θέλει 1 ποτήρι. Διαφώτισέ με please!!! :upset
 
Mary
2. 02-04-2008 08:20
 
Σε αυτό τον χαλβά δεν τσιγαρίζεις το σιμιγδάλι Μαίρη όπως στον κλασικό για να γίνει βαρύ.Τώρα αν σου φαίνεται πολύ δοκίμασε με λιγότερο δεν νομίζω να αλλάξει κάτι.
 
xrysa
3. 02-04-2008 08:55
 
Ευχαριστώ Χρύσα μου. Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!!
 
Mary
4. 02-04-2008 09:35
 
Xrysa ο χαλβάς αυτός μου θυμίζει ένα τοπικό γλυκό της Ιθάκης...θα ανοίξω τα κιτάπια μου και θα σου πω τι διαφορές έχει. Πάντως αυτός ο χαλβάς βγαίνει σαν βραστός και όχι καβουρδισμένος όπως ο κλασσικός.
 
artemis
5. 02-04-2008 09:46
 
Πολύ ωραία συνταγή! 
Εγω κάνω μια παραλλαγή της στον κλασικό χαλβά τον σιμιγδαλένιο.Μόλις καβουρδίσω πολύ ελαφρά το σιμιγδάλι, το θέλω όσο πιο λευκό γίνεται, ρίχνω την καρύδα και κατευεθείαν το σιρόπι. 
Ακολουθώ την κλασική συνταγή 1-2-3-4. 
Μου φαίνεται όμως πάρα πολύ ωραία αυτή η συνταγή και πάρα πολύ ελαφριά.Θα την κάνω άμεσα.
 
al1975
6. 02-04-2008 10:12
 
Ωραία η συνταγούλα την έκανα κ εγω περυσι την είχα βρει σαν Χαλβάς χιονάτος λόγω καρύδας.Νοστιμότατη σε όσους αρέσει η καρύδα βέβαια.Μπράβο που μας τη θύμησες.
 
sweety
7. 02-04-2008 10:55
 
Αυτή η εκδοχή μου αρέσει πιο πολύ από το καβούρδισμα που το βαριέμαι. Μπράβο μπράβο πολύ ωραία. Αν δεν θέλουμε να είναι νηστίσιμο μπορούμε να βάλουμε λες βούτυρο? στην ίδια ποσότητα να το βάλω?? :zzz
 
zoi
8. 02-04-2008 11:20
 
Πολύ πρωτότυπος χαλβάς. Θα τον δοκιμάσω σίγουρα. Θα πρέπει να είναι πολύ νόστιμος.
 
Pan
9. 03-04-2008 11:37
 
Την καταγωγή της συνταγής δεν την γνωρίζω ATA η μαμά μου τον κάνει χρόνια και από αυτή την έμαθα και εγώ. 
Ζωή δεν έχω δοκιμάσει ποτέ με βούτυρο, το έψαξα λίγο και βρήκα κάτι παρόμοιο με βιτάμ οπότε μπορείς να το αντικαταστήσεις φαντάζομαι.
 
xrysa
10. 03-04-2008 11:44
 
Σας παραθέτω την παραλλαγή του γλυκού όπως φτιάχνεται στην Ιθάκη. 
 
ΥΛΙΚΑ : 
 
 8 ποτήρια νερό 
 ½ συσκευασία βιτάμ 
 1 κιλό ζάχαρη 
 ½ κιλό σιμιγδάλι χονδρό 
 ½ ποτήρι καρύδα τριμμένη + άλλη λίγη για το πασπάλισμα από επάνω 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
 
Βάζουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και την καρύδα την τριμμένη. Αφήνω λίγο να λιώσουν τα υλικά και συνεχίζω προσθέτοντας το σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να στέκεται. 
 
Βάζω σε ταψί το μείγμα και προσθέτω από επάνω καρύδα.
 
artemis
11. 03-04-2008 14:51
 
Xrysa ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω :zzz
 
zoi
12. 03-04-2008 15:30
 
Zoi, εγώ έβαλα την καταχώρηση αφενώς επειδή μοιάζει αρκετά με αυτήν της Xrysa αφετέρου γιατί ρώτησες εάν μπορείς να χρησιμοποιήσεις βιτάμ..Καλή επιτυχία...
 
artemis
13. 07-04-2008 21:51
 
μου αρέσει πολύ ο χαλβάς αλλα όχι και τόσο η καρύδα οποτε τροποποίησα την συνταγή σου με το να τον φτιάξω γεμιστό με φρούτα και πασπάλισα σπόρους ροδιού. 
άλλες φορες βάζω λιωμενη σοκολάτα.
 
athene
14. 03-04-2008 16:15
 
athene αυτό με την λιωμένη σοκολάτα με ενδιαφέρει...πες μου περισσότερα δηλ. δοσολογία σοκολάτας-χαλβά, είδος σοκολάτας κτλ...την βάζεις επάνω στον τελειωμένο χαλβά ή στα συστατικά του κατά την εκτέλεση ?
 
artemis
15. 03-04-2008 16:54
 
Artemis ευχαριστώ κι εσένα. Φιλιά :zzz
 
zoi


Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 06/05/10 )