Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ειδική κατηγορία - Νηστίσιμα arrow Χαλβάς Νο.04 (με σιμιγδάλι και καρύδα)
Χαλβάς Νο.04 (με σιμιγδάλι και καρύδα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από xrysa   
Τρίτη, 01/04/08
Ευρετήριο άρθρου
Χαλβάς Νο.04 (με σιμιγδάλι και καρύδα)
Σελίδα 2

Αυτή είναι μια συνταγή που την πήρα από την μαμά μου.

Υλικά
  • 1 ποτήρι ινδοκάρυδο
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια λάδι
  • 6 ποτήρια νερό
  • 2 βανίλιες
Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το λάδι, την ζάχαρη και τις βανίλιες. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με την καρύδα. Μόλις το νερό αρχίζει να βράζει και λιώσει η ζάχαρη χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και ρίχνουμε το σιμιγδάλι με την καρύδα. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίσει να ξεκολά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.Οταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από την φωτιά και σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Βάζουμε το χαλβά σε φόρμα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με επιπέον καρύδα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 28548
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (19)
16. 07-04-2008 21:50
 
artemis φτιάχνω γλάσο σοκολάτας και το βάζο επάνω στον τελειωμένο χαλβά εφόσον έχει κρυώσει . 
 
ποσότητα τις σοκολάτας είναι up το you μονο ρίξε λίγες σταγόνες ποτό ίσως λίγο ρούμι ώστε να δέσει η σοκολάτα σου και να γίνετε σωστά η επάλειψη.
 
athene
17. 03-04-2008 21:41
 
Καλά έκανες ATA και έβαλες και την δική σου συνταγή έτσι έχουμε όλες τις εκδοχές :) και με την προσθήκη της Αθηνάς έχουμε χαλβά για όλα τα γούστα :) :)
 
xrysa
18. 04-04-2008 11:05
 
Αθηνά, υπέροχη η ιδέα σου! :) Θα την κρατήσω σίγουρα αυτή την εκδοχή και μάλιστα θα το φτιάξω στο Σ/Κ για ένα παιδικό πάρτυ μιας φίλης... Τι φρούτα έβαλες; Φρέσκα ή τυποποιημένα (φρουϊ γλασέ);
 
Pan
19. 04-04-2008 12:14
 
Pan βρήκα μια συνταγή για χαλβά με φρούτα, τον κάνεις όπως τον κλασικό χαλβά με σιμιγδάλι αλλά βάζεις 50 γρ βερύκοκα ξερά και 50 γρ. δαμάσκηνα τα οποία τα κόβεις σε μικρά κομμάτια και τα αφήνεις μέσα σε 50 γρ από κάποιο ποτό (στη συνταγή έγραφε σαμπούκα) και τα προσθέτεις στον χαλβά στο τέλος.
 
xrysa

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 06/05/10 )